Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ στη Μαγνησία

Το θέμα που έπεσε είναι για την Παιδεία και την Εκπαίδευση

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια στη Μαγνησία με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα. Τα θέματα παραλήφθηκαν νωρίς, ενώ δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τους υποψηφίους.

Το θέμα που έπεσε είναι για την Παιδεία και την Εκπαίδευση, ένα άρθρο του Δημήτρη Μαρωνίτη για το Βήμα της Κυριακής. Από τους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν ένα άρθρο για την σχολική τους εφημερίδα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα.

Στη Μαγνησία εξετάστηκαν 1401 υποψήφιοι, σε σύνολο 1437, με συμμετοχή 97,5%, το θέμα δόθηκε στους μαθητές στις 9 το πρωί και ο πρώτος μαθητής στο εξεταστικό κέντρο του 3ου ΓΕΛ αποχώρησε στις 10.10 το πρωί.

Το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ασπασία Μπάσιου, ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά και λειτούργησαν 21 εξεταστικά κέντρα. Οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ, ανέρχονται στους 1.437 και σήμερα προσήλθαν 1.401, 36 ήταν απόντες.
Το ποσοστό συμμετοχής για τη Μαγνησία άγγιξε το 97,5% και ειδικότερα, στη χερσαία Μαγνησία 97,7% και στη νησιωτική 93,1%.
Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους με ηρεμία και ψυχραιμία.

Με τη σειρά της, η Αρετή Τζανετοπούλου, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε ότι η εξεταστική επιτροπή επισκέφτηκε σήμερα το 7ο ΓΕΛ, το 5ο ΓΕΛ, το 1Ο ΓΕΛ, το 3ο ΓΕΛ κι όπως είπε «όλα είναι οργανωμένα. Τα παιδιά κι οι γονείς ήταν αγχωμένοι. Αυτό το βλέπουμε κάθε χρονιά. Όλος ο μηχανισμός της Δευτεροβάθμιας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα», ενώ σχολιάζοντας το θέμα το χαρακτήρισε απαιτητικό, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα παιδιά θα ανταπεξέλθουν.

Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Δημ. Τσουλκανάκης, συμπλήρωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά, ήρεμα και με ασφάλεια. Δεν υπήρχαν απρόοπτα, ούτε κρίσεις άγχους, ούτε αδιαθεσία υποψηφίων που σημαίνει όπως δήλωσε «ότι οι υποψήφιοι, μπόρεσαν κι έλεγξαν το άγχος τους. Σήμερα το κείμενο του Μαρωνίτη ήταν απαιτητικό αλλά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες».

Τέλος, η Ελένη Σαμαρά Γραμματέα στη λυκειακή επιτροπή και Υποδιευθύντρια του σχολείου, ευχήθηκε στους υποψηφίους τα καλύτερα, προσθέτοντας ότι πάντα το συγκεκριμένο σχολείο καταγράφει επιτυχίες στις πανελλαδικές. Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποχώρηση, σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί.

Οι υποψήφιοι

Η Χριστίνα Κουφού, 22 ετών, από την Αθήνα, απόφοιτος της σχολής προσχολικής αγωγής – νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποφάσισε να δώσει Πανελλαδικές στο Βόλο, χαρακτήρισε εύκολο το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι δίνει φέτος για να τελειώσει και μια άλλη σχολή αυτή τη φορά στην Αθήνα απ’ όπου και κατάγεται.

Ο Γιάννης Ακριβογιάννης, απόφοιτος του 3ου ΓΕΛ, τόνισε ότι το θέμα ήταν σχετικά εύκολο, είπε ότι οι πιο πολλοί το περίμεναν. Ο υποψήφιος είπε ότι οι μαθητές είχαν διδαχτεί το θέμα στο σχολείο και στο φροντιστήριο και ο ίδιος έγραψε καλά.
Ο υποψήφιος είπε πρώτος στόχος του είναι η σχολή Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.