Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εξετάσεις για ΕΠΑΛ και Εσπερινά στη Μαγνησία (photos)

φωτο αρχείου
Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, όπου η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 85%.
Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά, ενώ από τους 320 μαθητές τους ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, εμφανίστηκε το 85%, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό από τους εκπαιδευτικούς.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, στους μαθητές των ημερήσιων ΕΠΑΛ δόθηκε το μη λογοτεχνικό κείμενο είναι του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου. Το λογοτεχνικό κείμενο είναι του Θανάση Βαλτινού. Πρόκειται για το διήγημα Ειδύλλιο που ανήκει στη συλλογή Επείγουσα ανάγκη ελέου (2015).

Στην Ελληνική Γλώσσα, στους μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ, δόθηκε κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα (Η ευζωία -να ζει κανείς χάρη στη φύση και σε ασφαλή απόσταση από τη φύση- είναι συνώνυμη με τη μοιραία δυνατότητα να αφήσει κανείς πίσω του τόνους σκουπιδιών). Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.

Οι μαθητές που προσήλθαν στο εξεταστικό κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ήταν από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, 4ο Εσπερινό Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΠΑΛ Αλμυρού. Τα θέματα ήρθαν κανονικά, στις 9 το πρωί δόθηκαν και στις 10 είχε οριστεί δυνατή αποχώρηση.

Χωρίς προβλήματα
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Δημήτρης Κόκκινος, τόνισε ότι από τους 167 μαθητές – “δύναμη” του σχολείου, παρουσιάστηκαν 143. Η επιτροπή είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και χρειάστηκαν εννέα αίθουσες – 20 επιτηρητές.

Τα θέματα μεταδόθηκαν κανονικά, δόθηκαν στους υποψήφιους στις 9 το πρωί και από τις 10 είχε οριστεί δυνατή αποχώρηση.
Οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο εξεταστικό κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ήταν από το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, 4ο Εσπερινό Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Άξιοι συγχαρητηρίων
Ο διευθυντής Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε ότι σήμερα ήταν η πρώτη μέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία, όπου είχαν δήλωσαν 320 μαθητές να εξεταστούν 40 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι κι από τους 320 παρουσιάστηκε το 85% περίπου που θεωρείται αρκετά υψηλό ποσοστό.

«Οι μαθητές βρήκαν βατό το θέμα, αν και δημιουργήθηκε ένα μικρό προβληματάκι σε ένα θέμα επειδή ζητούνταν προσωπικά στοιχεία να γραφτούν στην επιστολή, ωστόσο ξεπεράστηκε», τόνισε.
Ο διευθυντής συνεχάρη τους απόφοιτους ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλαδικές «γιατί δεν αρκούνται στο πτυχίο που παίρνουν μετά την αποφοίτηση από τα ΕΠΑΛ αλλά στοχεύουν και σε ένα υψηλότερο επίπεδο γνώσης για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να μπούνε στην αγορά εργασίας».

Ο μαθητής ΕΠΑΛ Άρντι Ζάτσαϊ χαρακτήρισε σχετικά εύκολα τα θέμα, ενώ και η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Ηλιάννα Ζιώγκα έμεινε ικανοποιημένη από τα θέματα.

Αγωνία των γονέων
Ο Νίκος Συνάτικας πατέρας υποψηφίου, δεν έκρυψε την αγωνία του για το μέλλον του παιδιού του, λέγοντας ότι “μπορεί να περάσει σε μια σχολή αλλά μετά τι γίνεται; Θα το σταυρώσω και θα το στείλω στο εξωτερικό όπως έχουν φύγει πολλά μυαλά;”, προσθέτοντας ότι ο γιος του ενδιαφέρεται για τον τομέα τεχνολογία τροφίμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.