Χριστουγεννιάτικες κάρτες γεμάτες αγάπη από τους μαθητές του 29ου δημοτικού σχολείου Βόλου

Η τελευταία μέρα, πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ήταν γεμάτη με δράσεις. Έγιναν προβολές ταινιών, διαβάστηκαν λογοτεχνικά κείμενα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δραματοποιήθηκαν ιστορίες, παρουσιάστηκε η εικόνας της Γέννησης στη βυζαντινή και δυτική Τέχνη, έγιναν διάφορες κατασκευές.

Ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα ήταν και η επίσκεψη του φιλολόγου-συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή στις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ όπου και παρουσίασε το βιβλίο του τα «Τίμια Δώρα». Πρόκειται για ένα πρωτοχρονιάτικο παραμύθι μέσα στο οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της εμπορευματοποίησης παρακολουθώντας παράλληλα τον «αγώνα» μεταξύ του καλού και του κακού.

Τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης «έστησαν το εργαστήρι της κάρτας». Χαρτόνια, κόλλες, χρώματα και χρυσόσκονη τα υλικά και με εργαλεία τα ψαλίδια, τη φαντασία και το μεράκι τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους κάρτες. Κάρτες με παραλήπτες το επισκεπτήριο αγάπης και νησιά της πατρίδας μας.
Το επισκεπτήριο Αγάπης είναι για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων. Μια ευχή, μια κουβέντα συμπαράστασης, μια θετική σκέψη μετατρέπονται σε ισχυρό εφόδιο στη μάχη που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι και οι συγγενείς τους. Η WIN CANCER θα αναλάβει να παραδώσει με ασφάλεια τις χριστουγεννιάτικες κάρτες των παιδιών μας στους ασθενείς αντικαρκινικών νοσοκομείων. Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς, από καρδιάς, γρήγορη ανάρρωση και σύντομα να βρεθούν υγιείς στις οικογένειές τους.

Διαλέξαμε όμως να σταλούν και οι ευχές μας και στο το Αγαθονήσι, την Ανάφη, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Μεγίστη, τη Σίκινο, τη Χάλκη… νησιά του Αιγαίου και την Ερεικούσα του Ιουνίου. Η σκέψη του Συλλόγου Διδασκόντων ήταν μέσα από αυτή τη δράση-αποστολή ευχών, οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν νησιά της άγονης γραμμής, όπου ο πληθυσμός του είναι τριψήφιος αριθμός και η δυναμική των δημοτικών του σχολείων ξεκινά σε κάποια με έναν μαθητή.
Να αναφέρουμε και τη στήριξη των γονέων στο κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού» και γάλατα για το «Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες. Ήταν μια κοινή δράση με τα συστεγαζόμενα 18ο Δημοτικό Σχολείο, 10ο και 32ο Νηπιαγωγεία Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.