Δ. Κανελλής: Δεν ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος στα προβλήματα των εμπόρων στα Παλαιά

Είπε ότι με πολλές μικρές αλήθειες, έφτιαξε ένα τεράστιο ψέμα

Με πολλές μικρές αλήθειες η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου έφτιαξε ένα τεράστιο ψέμα, απάντησε ο Δημήτρης Κανελλής έμπορος της περιοχής Παλαιών και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, στις δηλώσεις του προέδρου των εμπόρων Απ. Οντόπουλου ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Παλαιών και Παλαιού Λιμεναρχείου.
Είναι ιδιαίτερα προβληματικό, όταν έστω και ένα εμπορικό κατάστημα σε μια περιοχή λέει στο Σύλλογο και στη Διοίκησή του ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και ο πρόεδρος ενός Συλλόγου να λέει δεν είναι έτσι, τόνισε ο Δημήτρης Κανελλής μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη.
«Όταν κάποια καταστήματα ήδη από πέρυσι πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων για δύο ώρες, γιατί γίνεται αλλαγή χρήσης της περιοχής, μπορεί να γίνει διασκεδαστήριο και αυτό να διαλύσει την τοπική αγορά, είναι πολύ προβληματικό η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να μην έχει κάνει τίποτα και μετά από έναν χρόνο να λέει ότι διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο έμπορος.
Ο κ. Κανελλής τόνισε ότι γενικότερα η στάση της Διοίκησης είναι να μη θέλει να προβεί σε ουσιαστικές πράξεις και με συγκεκριμένο τρόπο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών της και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του προέδρου που ήταν αιχμηρές. Ο ίδιος είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει το άγχος και η επιθετικότητα από την πλευρά του προέδρου και ένα Σύλλογος θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των εμπόρων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή Παλαιών υπάρχει σειρά από καταστήματα και επιχειρήσεις, που αναφέρουν καθημερινά ότι το πρωί βρίσκουν ακαθαρσίες, μικροζημιές, από έντονη νυχτερινή διασκέδαση και έρχονται αντιμέτωπες με μια κατάσταση που δείχνει ότι η περιοχή έχει χάσει την ισορροπία της.

Επίσης είπε ότι αφορά ένα ακόμη θέμα που αφορά τα εμπορικά καταστήματα, που ο Σύλλογος ενώ έχει αναφερθεί δεν το έπιασε καθόλου. Ο προβληματισμός και η αγωνία των εμπόρων για την αλλαγή χρήσης της περιοχής. Ο κ. Κανελλής τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πάει να γίνει ξεκάθαρα αλλαγή χρήσης της περιοχής (και όχι μικτή χρήση που αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος) και έχει αποδειχτεί ότι κομμάτια της εμπορικής αγοράς στα οποία αναπτύσσονται καφετέριες, μπαρ κλπ. τα εμπορικά καταστήματα να φεύγουν. «Αυτό δεν θέλουμε να συμβεί και στα Παλαιά και μ’ αυτό το θέμα δεν ασχολήθηκε καν η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου», είπε ο έμπορος, ο οποίος ζήτησε να τοποθετηθεί υπέρ των εμπόρων.

Ο ίδιος είπε ότι η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου απέφυγε να εμφανιστεί στη συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης, πήγαν μεσημέρι της προηγούμενης μέρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι δεν μπορούσε γιατί εργαζόταν και τους παρέπεμψε σε άλλος μέλος της Διοίκησης, ο Εμπορικός δεν απευθύνθηκε σε άλλο μέλος και τα μέλη του πήγαν σε ορισμένα καταστήματα, όπως είπαν μέλη του Συλλόγου. Πρόσθεσε δε ότι ο Εμπορικός αδιαφορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που είναι 25-30 στην περιοχή.
«Αυτό που έκανε η Διοίκηση είναι ότι με μικρές πολλές αλήθειες, έθαψε ένα τεράστιο ψέμα. Δηλαδή ότι δεν ενοχλούνται οι έμποροι, στην επίσκεψή του στα ενεργά μέλη του Συλλόγου ρώτησε αν έχουν ζημιές, δεν πήγε σε όλους τους εμπόρους, ενώ δεν ρώτησε αν οι έμποροι αγχώνονται για την αλλαγή χρήσης που μπορεί να κλείσει τις επιχειρήσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διερωτάται αν θέλει κάποιος έναν Σύλλογο δραστήριο ή απλά να μη σπάσει αυγά και να μην πιεστεί κανένας για να πει ότι κάτι έκανε, ενώ καυτηρίασε και τον σχολιασμό του προέδρου για «πρωτοπαλίκαρα» του Συλλόγου Παλαιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.