Δημήτρης Κουτσιφέλης: Επιβεβαίωση των παράνομων πράξεων η απόφαση του Δικαστηρίου

Εφαρμογή της απόφασης ζητούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

Για επιβεβαίωση όσων έλεγε ότι η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για απόλυσή του είναι παράνομη, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο και στο ποινικό κομμάτι και όσοι ενέχονται σε παράνομες πράξεις σε βάρος του θα φτάσουν στο ακροατήριο.
Ο κ. Κουτσιφέλης παρουσίασε τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η οποία ακυρώνει την 1/2016, απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς και την απόφαση του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Ακόμη, υποχρεώνει τη ΔΕΥΑΜΒ να απασχολεί πραγματικά με τους ίδιους όρους, τις ίδιες αποδοχές και στην ίδια θέση τον ενάγοντα, όπως πριν την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής απόλυσης, επ’ απειλή χρηματικής ποινής 1.000 € και προσωπικής κρατήσεως το νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ διάρκειας ενός μηνός, σε περίπτωση μη συμμορφώσεως της αναγόμενης στην υποχρέωσή της να αποδέχεται τις υπηρεσίες του ενάγοντος για κάθε μέρα παράβασης του διατακτικού της απόφασης.
Ο Δ. Κουτσιφέλης είπε ότι τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του την οποία κατήγγειλε και στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 συνεδρίασε το Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, για την απόφαση του οποίου ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα έχει καμία τύχη στα Δικαστήρια. Ο ίδιος επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλεπόταν απόλυση για καμία κατηγορία και τόνισε ότι δεν επιτρεπόταν η δεύτερη πειθαρχική του δίωξη για το ίδιο θέμα, ενώ δεν του επιτράπηκε να απολογηθεί και δεν του χορηγήθηκε ο φάκελος με τα πλήρη στοιχεία που είχε ζητήσει ο ίδιος.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής δεν είναι νόμιμη, διότι δεν απευθύνθηκε στην επιτροπή του άρθρου 152 ως όφειλε, τόνισε ο κ. Κουτσιφέλης, που τόνισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει πλήρως τις απόψεις του για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης και αναδεικνύει σωρεία παράνομων πράξεων σε βάρος του.
Εκκρεμεί πλέον αγωγή που έχει καταθέσει ο Δ. Κουτσιφέλης κατά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και που θα εκδικαστεί στις 10 Φεβρουαρίου 2017.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και στο ποινικό κομμάτι και όσοι συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις σε βάρος του θα φτάσουν στο ακροατήριο.

«Οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων ικανοποιήθηκαν με την απόφαση του Δικαστηρίου και ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα όσα ορίζει για επαναπρόσληψη στη θέση που κατείχα. Ελπίζω η απόφαση να αποτελέσει οδηγό για το πως πρέπει να κινείται η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ», δήλωσε ο κ. Κουτσιφέλης.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει το δικαίωμα έφεσης, τόσο κατά της απόφασης, όσο και για το εκτελεστέο της και εκτίμησε ότι θα δικαιωθεί, ενώ θα διεκδικήσει κάθε οικονομικό όφελος από οποιαδήποτε πράξη σε βάρος του.

Ο κ. Κουτσιφέλης χαρακτήρισε την απόλυσή του στο χώρο της μη νομιμότητας, καθώς για το θέμα της ΕΓΗΛ έχει αθωωθεί από το συμβούλιο Εφετών αι εν του αναγνωρίστηκε καν το τεκμήριο της αθωότητας, που στην περίπτωσή του είναι δεδομένη.
Τέλος, σημείωσε ότι αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση ο ίδιος θα κινηθεί στις παραμέτρους της απόφασης για 1.000 € πρόστιμο ημερησίως και προσωπικής κράτησης του νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ για ένα μήνα, ενώ τόνισε ότι θα επανέλθει στη θέση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Εφαρμογή της απόφασης ζητούν οι εργαζόμενοι
Σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στο μπλογκ τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ δηλώνουν ότι τους χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που δικαιώνει τον Δημήτρη Κουτσιφέλη, ο οποίος οδηγήθηκε στην απόλυση μετά από την στοχευμένη και αδιάφανη πειθαρχική δίωξή του.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.