Δ. Παπαδημούλης: Οι πολίτες ανεβάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ψηλά από τις δημοσκοπήσεις

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβλεψε νίκη στις εκλογές

Μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης στις προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή εξέπεμψε χθες από τον Βόλο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ό κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη ότι το κλίμα βελτιώνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η αίσθηση που έχει από την περιοδεία του είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απ’ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα θα φέρει νίκη στις Ευρωεκλογές.
Ο κ. Παπαδημούλης βρέθηκε στον Βόλο προκειμένου να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση με θέμα την προοπτική δημιουργίας ενός προοδευτικού μέτωπο για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημούλης τα τελευταία χρόνια η ΝΔ κερδίζει τις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, προβλέποντας ότι το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές του Φθινοπώρου, που το κυβερνών κόμμα θα εκλεγεί ξανά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της Ε.Ε. αλλά και πολύ σημαντικές για την Ελλάδα και θα είναι «πρόβα τζενεράλε» για τις εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου.
«Γυρίζω όλη την Ελλάδα και το κλίμα που εισπράττω δεν έχει σχέση με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν δήθεν μεγάλη και διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ. Κάθε μέρα που περνά το κλίμα βελτιώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία γιατί βελτιώνεται η κατάσταση της χώρας. Οι πολίτες ξέρουν ποιοι τους βούλιαξαν και τους χρεοκόπησαν στα ελλείμματα με χρέη και σκάνδαλα, και ποιοι τους έβγαλαν από την ντροπή και ταπείνωση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές, αυτό το ανοδικό ρεύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία θα ανυψώνεται ενώ αντιθέτως όπως είπε «πουθενά δε βλέπω ρεύμα να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, αλλά βλέπω πολλούς να μου λένε κάντε κάτι παραπάνω, γιατί δε θέλουν να ξανάρθουν στα πράγματα πολιτικά τζάκια που ρήμαξαν τη χώρα».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το καλύτερο για τη χώρα και οικονομία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές στο τέλος τετραετίας εκλογές, κάτι που αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι φαβορί για τη νίκη εξασφαλίζοντας και νέα τετραετία στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είναι μόλις 45 ετών και ο Πάπας, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, τον προτείνει για Νόμπελ.
Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης προέβλεψε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ καλύτερο από τις δημοσκοπήσεις και δεν απέκλεισε ακόμη και πρωτιά στις Ευρωεκλογές.

Ίδιο διακύβευμα και στις δύο αναμετρήσεις
Τον Δ. Παπαδημούλη συνόδευε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μουζάλας που επισήμανε ότι το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι η ανάσχεση της Ακροδεξιάς και, ακόμα χειρότερα, της παραδοσιακής Δεξιάς που έχει ενσωματώσει ακροδεξιό λόγο και ακροδεξιά πρακτική, μετά από πολλά χρόνια που τα είχε αποβάλει.
«Αυτό όλο θα δημιουργήσει τεράστιες συνέπειες στην ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων, στην ποιότητα δημοκρατίας, στο κράτος δικαίου, θα επιφέρει χειρότερη λιτότητα, χειρότερη αφαίμαξη εισοδημάτων και μεγάλα χτυπήματα στο κράτος πρόνοιας, τις βασικές αρχές δηλαδή της Ευρώπης», τόνισε.
Ίδιο είναι το διακύβευμα και στις εθνικές εκλογές, όπως είπε, προσθέτοντας ότι, ψηφίζοντας για την Ευρώπη και στις εθνικές εκλογές, πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ψηφίσουμε αν θα έχουμε αύξηση του μισθού ή όχι, αν θα έχουμε κατάργηση του υποκατώτατου ή όχι, αν θα έχουμε πτώση της ανεργίας ή νέες απολύσεις, επισήμανε ο κ. Μουζάλας.
Όπως είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, πρέπει να σκεφθεί ο Έλληνας ότι ψηφίζει Βέμπερ και όχι Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ ήταν ένας παραδοσιακός δεξιός, δεν ήθελε το Grexit, μας βοήθησε στη μετανάστευση, ενώ θέσεις του Βέμπερ, που ασπάζεται ο κ. Μητσοτάκης ήταν Grexit, πιστωτική γραμμή, οι μετανάστες και πρόσφυγες να μένουν στις χώρες πρώτης υποδοχής, είναι αντίθετος με την αύξηση μισθών, υπέρ της λιτότητας και ασφαλιστικών συστημάτων σαν αυτά του Πινοσέτ στη Χιλή.

Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο κ. Μουζάλας είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ δύσκολα, αλλά υπάρχει κάτι πολύ θετικό και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γίνονται κινήσεις από την υπάρχουσα Αριστερά, για να υπάρχει αυτό το πλατύ προοδευτικό μέτωπο και κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Ελλάδα.

Για μια δίκαιη Ευρώπη των λαών
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής Όλγα Νάσση, πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, τόνισε ότι η Ελληνική διασπορά παρακολουθεί τις εξελίξεις της πατρίδας και έδωσε αγώνα αυτά τα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, να μείνει ενωμένη και να προωθήσει τον Ελληνισμό που συνδέεται με τις θεμελιώδεις αξίες τις οποίες χτίστηκε και σχηματίστηκε η Ευρώπη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Σήμερα, τόνισε, κινδυνεύει να χαθεί η ελπίδα μιας ενωμένης Ευρώπης. Βλέπουμε μέτωπο ισχυρό που ξεκινά από την Ουγγαρία μέχρι τον Σαλβίνι και από την άλλη υπάρχει η Ελλάδα που είναι σημείο αναφοράς, ενώ κάλεσε σε αγώνα στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ για τους Έλληνες για μια δίκαιη Ευρώπη των πολλών και των λαών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.