Δεκτή η αγωγή της εφημερίδας «Μαγνησία» κατά Δήμου Βόλου & ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Προσωπική κράτηση σε Θεοδώρου - Βλιώρα αν δεν τηρήσουν την ίση κατανομή στις δημοσιεύσεις

Βαριά «καμπάνα» επέβαλε η δικαιοσύνη σε Δήμο Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για τον αποκλεισμό της εφημερίδας «Μαγνησία» από τις νόμιμες και υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των δύο φορέων. Με την υπ΄αριθμόν 40/2016 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την αγωγή του εκδότη της “Μαγνησίας” Αρχιμήδη Καρεκλίδη κατά των δύο ΝΠΔΔ καθώς οι ισχυρισμοί περί αποκλεισμού της εφημερίδας και άνισης μεταχείρισης αυτής από τους εναγόμενους, έτσι όπως αυτοί διατυπώθηκαν μέσω του δικηγόρου Βόλου Χρήστου Γούσιου, κρίθηκαν βάσιμοι και αληθείς.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια της υπ΄αριθμόν 935/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο κ. Καρεκλίδης ζητώντας την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3548/2007 περί ίσης κατανομής των δημοσιεύσεων από τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Με την απόφασή του το ΠΠΒ υποχρεώνει τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να κατανέμουν τις δημοσιεύσεις των διακηρύξεων δημοπρασιών τους και προκηρύξεων διαγωνισμών τους με κριτήριο την ίση κατανομή αυτών στις ημερήσιες εφημερίδες που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οι οποίες για το νομό Μαγνησίας είναι η «Μαγνησία» και ο «Ταχυδρόμος». Κηρύσσει προσωρινά εκτελεστή ως προς την καταψηφιστική ως άνω διάταξή της. Απαγγέλει κατά του Δήμου Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ στο καθένα για κάθε παραβίαση εκ μέρους τους της ως άνω υποχρέωσή τους και κατά των νομίμων εκπροσώπων, δηλαδή του Θάνου Θεοδώρου και του Γιώργου Βλιώρα προσωπική κράτηση ενός μήνα για κάθε παράβαση εκ μέρους των εναγομένων νομικών προσώπων της ως άνω υποχρέωσής τους.

Ουσιαστικά και με τη “βούλα” της δικαιοσύνης μπαίνει ένα τέλος στον οικονομικό εκβιασμό που ασκούσε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ο Αχιλλέας Μπέος, προς την εφημερίδα «Μαγνησία» με σκοπό να “στραγγαλίσει” οικονομικά την εκδότρια επιχείρηση και να οδηγήσει ένα ανεξάρτητο Μέσο Ενημέρωσης σε λουκέτο. Όπως άλλωστε αναφέρεται στην απόφαση “ο ενάγων διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένως στα παραπάνω εναγόμενα νομικά πρόσωπα, ωστόσο τα τελευταία, μολονότι γνώριζαν ότι η εφημερίδα του εναγόμενου πληρούσε τις προϋποθέσεις που τάσσονται από το νόμο, δεν εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους που πηγάζει από τις ως άνω διατάξεις (του Ν.3548/2007) και κατένειμαν τις δημοσιεύσεις τους ανισομερώς”.

Στο μεταξύ για τις 22 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη για παράβαση καθήκοντος των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Βλιώρα και Αναστασίας Μορφογιάννη που αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης καθώς ο εκδότης της «Μαγνησίας» Αρχιμήδης Καρεκλίδης κατέθεσε και μήνυση εναντίον των προαναφερόμενων για τον αποκλεισμό της εφημερίδας από τις δημοσιεύσεις. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ωστόσο αναβλήθηκε για δεύτερη φορά μετά από αίτημα κωλύματος του πρώτου εκ των κατηγορουμένων Αχιλλέα Μπέου ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.