Δεν θα συμμετάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος στο lockdown που προτείνει η Επιτροπή Πολιτών για την Παρασκευή

Αν και έχει λάβει ξεκάθαρη στάση εναντία στην καύση σκουπιδιών

Πρακτικοί λόγοι αλλά και η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελούν τους λόγους που ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου δεν θα συμμετάσχει στο γενικό Lockdown που προτείνει η Επιτροπή Πολιτών για την Παρασκευή, προκειμένου να στηριχθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των νέων που αντιδρούν στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Μέλη της Επιτροπής Πολιτών συναντήθηκαν με την Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κα. Σαμουηλιδη, όπου συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση της Επιτροπής για καθολικό lockdown με κλείσιμο των καταστημάτων και κήρυξη τοπικής απεργίας, προκειμένου οι φορείς της πόλης, μαζί με τη νεολαία και τους πολίτες να απαιτήσουν τον προγραμματισμό της μετεγκατάστασης του εργοστασίου έξω από τα διοικητικά όρια του Βόλου.

Υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η επιτυχής μαζική συστράτευση των φορέων που ανάγκασε την εταιρεία να ακυρώσει την καύση CLO, έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει συνεχιστεί ο αγώνας.
Η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, εκτίμησε ότι πολλοί πρακτικοί λόγοι δεν αφήνουν περιθώρια για την υλοποίηση αυτής της πρότασης αυτή την χρονική περίοδο.

Υποσχέθηκε ότι η πρόταση θα μεταφερθεί στο Δ. Σ. του συλλόγου στην πρώτη τακτική συνεδρίαση, ενώ υπενθύμισε τη συνεχή παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου στις μαζικές διαμαρτυρίες, όπως και των ξεκάθαρων ανακοινώσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.