Διαφωνίες των μειοψηφιών για τη χωροθέτηση των ποδηλατόδρομων

Τις διαφωνίες τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών για τη μελέτη που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έφερε η Δημοτική Αρχή σχετικά με τη μελέτη για ποδηλατόδρομους.
Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς ψήφισε θετικά σημειώνοντας ότι θα περιμένουμε να δούμε την πλήρη μελέτη όταν θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν προχώρησε στη β’ φάση αποκατάστασης των ξηλωμένων ποδηλατόδρομων και σημείωσε ότι δεν είναι ολοκληρωμένη η μελέτη

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θόδωρος Τσαλούχας έκανε λόγο για ράβε-ξήλωνε και πρόσθεσε: « Διαφωνούμε, πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για πλήρη σχεδιασμό.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας τόνισε ότι πρέπει να είναι πλέον εφαρμόσιμο το σχέδιο για να «κουμπώσει» όλη η πόλη και παρατήρησε ότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της Βασσάνη δεν επαρκούν για ποδηλατοδρόμους, όπως και της Καραμπατζάκη. Όπως είπε δεν αντιμετωπίζεται συνολικά το κυκλοφοριακό, η στάθμευση κλπ., χαρακτήρισε αποσπασματικά τα μέτρα και καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Κανελλής τάχθηκε υπέρ των ποδηλατοδρόμων και τόνισε ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η εικόνα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες σε ώρες αιχμής και η εικόνα στα πεζοδρόμια κι έκανε λόγο για αποσπασματικό έργο. Επίσης πρότεινε να γίνει σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη και καταψήφισε την πρόταση.

Ο δήμαρχος Θάνος Θεοδώρου, είπε ότι στην πορεία θα αποφασιστούν και νέες παρεμβάσεις, ενώ ζήτησε από υπηρεσιακό στέλεχος να γίνει παρουσίαση της μελέτης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να έχουν καλύτερη άποψη για το έργο οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης είπε ότι το έργο χρηματοδοτείται με 1,5 εκ. ε και θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.