Διαμαρτυρία καταρτιζόμενων ΑμεΑ σε τμήμα Τηλεκατάρτισης της ΔΥΠΑ και στον Βόλο

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία στην Αθήνα
Παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς εκπαιδευτικό επίδομα το καλοκαίρι

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, οι καταρτιζόμενοι της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών της Δ.Υ.Π.Α. αλλά και όλων των τμημάτων  Τηλεκατάρτισης στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στον Βόλο, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία  καθώς όπως σημειώνουν μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς εκπαιδευτικό επίδομα κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον μηνών του καλοκαιριού.

 

«Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της Διοίκησης ΔΥΠΑ και των Υπουργείων Εργασίας & Παιδείας, σχετικά με την καταχρηστική αντιμετώπιση τους προς τα άτομα με αναπηρίες που παρακολουθούν την κατάρτιση της Σχολής, με την παράνομη επιλογή τους να μην εφαρμόζουν την κείμενη ελληνική νομοθεσία και το θράσος τους να μας εμπαίζουν, βγάζοντας δημόσιες ανακοινώσεις ότι θα εφαρμοστούν οι νομοθεσίες και θα λυθούν τα προβλήματα, και κατόπιν να μας αποφεύγουν.

Τα μηνύματα που στείλαμε στη διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α., στα αρμόδια Υπουργεία, και σε όλο τον πολιτικό κόσμο είναι αποστομωτικά και προσβάλουν ένα κράτος που θέλει να χαρακτηρίζεται ευρωπαϊκό. Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

-Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είχα λεφτά ούτε για να φάω, μου έφερνε φαγητό η γειτονιά…

-Είμαι μητέρα παιδιού ΑμεΑ. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη. Όλοι είναι χαμένοι, όταν ζητάμε δικαιώματα. Καταγγέλλω αυτό το κράτος ως δολοφονικό, πολλά χρόνια τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν όνειρα, ελπίδες, δικαιώματα. Γιατί τους τα κλέβετε;

-Προεκλογικά πέρασαν από τη Σχολή μας Υπουργοί, Βουλευτές, μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο τη Σχολή ΑμεΑ. Και τι έγινε; Τίποτε. Θέλουμε δουλειά για όλους, όπως και ασφάλεια, ιδίως μετά από αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει με τον Covid.

-Ζητάμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην εκπαίδευση και την εργασία.

-Είμαστε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης και δεν έχουμε μόνιμα Εργασιακό Σύμβουλο. Μας στέλνουν να πάμε στα Γραφεία Εργασίας των Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (Ε.Κ.Ο.) Τους λέμε ότι δεν έχουμε όλοι πόδια για να τρέχουμε σαν κι αυτούς…», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επταμελούς Εκπροσώπησης Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών που διαμαρτυρήθηκε έξω από τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.