Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την κεραία κινητής στο Καραγάτς

SANYO DIGITAL CAMERA

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Αντωνίου, στο Καραγάτς για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε διώροφο οικοδομή, στην οδό Μαβίλη. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε να γίνει και νένα το απόγευμα του Σαββάτου και επιτροπή των κατοίκων θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με κατοίκους, τα συνεργεία άρχισαν να εγκαθιστούν την κεραία στις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, αλλά στη συνέχεια δικηγόρος της εταιρίας έστειλα στη Διεύθυνση Αστυνομίας τον αριθμό πρωτοκόλλου που κατατέθηκε στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Οι κάτοικοι λένε ότι σύμφωνα με την εταιρία η κεραία είναι χαμηλής όχλησης, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που απουσίασε κατά τη συγκέντρωση, παρέπεμψε τους κατοίκους που διαμαρτύρονται στην εταιρία.

Για το θέμα της εγκατάστασης της κεραίας στην περιοχή, οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.Τ.Τ. ζητώντας να γίνουν και μετρήσεις για την ακτινοβολία που εκπέμπει, καθώς σε διπλανή πολυκατοικία υποστηρίζουν ότι μένουν 25 παιδιά και θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Απ. Βεργής – Ζαρκάδας που δήλωσε ότι ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου η εγκατάσταση της κεραίας να κριθεί αυθαίρετη.

SANYO DIGITAL CAMERA
SANYO DIGITAL CAMERA

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.