Διαπαραταξιακή επιτροπή: Πρόταση να μη δοθεί κανένας δημοτικός χώρος στη Χρυσή Αυγή ενόψει εκλογών

??????????
Αν υποβάλει αίτημα η Χ.Α. θα το δούμε είπε ο Αχ. Μπέος στο συμβούλιο

Να μη διατεθεί κανένας χώρος, εφόσον ζητηθεί, στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, πρότεινε ομόφωνα η διαπαραταξιακή επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Βόλο για παραχώρηση χώρων στα κόμματα και συνδυασμούς ενόψει Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις 26 Μαΐου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι λίγων κομμάτων και παρατάξεων και αποφασίστηκε, με βάση απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, να διατεθούν χώροι για ομιλίες υποψήφιων Ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, που για το Δήμο Βόλου είναι: Δημαρχείο Βόλου, πρώην Δημαρχεία όλων των συνενωθέντων Δήμων, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Μεταξουργείο, Εκθεσιακός Πολυχώρος Π. Άρεως, Αχίλλειο. Επίσης θα διατεθεί η εξέδρα του Δήμου Βόλου, στην παραλία (απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων μετά τα σχετικά αιτήματα που θα διατεθούν.

Πρόταση της επιτροπής είναι ακόμη να μη διατεθεί κανένας χώρος, εφόσον ζητηθεί, στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος και προεδρεύων στη σύσκεψη Θάνος Θεοδώρου ζήτησε να υπάρξει δέσμευση όλων για σεβασμό των κοινόχρηστων χώρων και του περιβάλλοντος και με τον όρο να αποφευχθεί κάθε υπερβολική και αλόγιστη χρήση, που θα αποβεί σε βάρος της εικόνας της πόλης.

Περίπτερα, κατασκευές, τροχόσπιτα
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προβλέπεται η τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών για τους συνδυασμούς σε διαστάσεις όχι μεγαλύτερες των 2Χ2 μέτρων και τροχόσπιτα, όχι μεγαλύτερα των τεσσάρων μέτρων, χωρίς χρήση μεγαφωνικών συσκευών.
Οι θέσεις που καθορίστηκαν για τη χρήση αυτή είναι, οι πλατείες Αγ. Νικολάου, Ελευθερίας, Ερμού, Αργοναυτών, Ιάσονος, Φιλελλήνων. Δημητριάδος, (πεζοδρόμιο πρώην Green Park), Πλατεία Πανεπιστημίου, Πλατεία πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας και οι πλατείες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της ΛΑΣ Μιχ. Τζιώνας πρότεινε να είναι στη διάθεση όλων των κομμάτων και παρατάξεων όλοι οι δημόσιοι χώροι και να χρησιμοποιηθεί ο κάθε πρόσφορος τρόπος που αυτά κρίνουν για την προβολή τους.
Ακόμη, ζήτησε να τοποθετηθούν οι παρόντες ότι με απόφαση της διαπαραταξιακής και του Δ.Σ. δεν θα διατεθεί κανένας χώρος στη Ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και να μην της δοθεί καμία διευκόλυνση.

Με τη θέση του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή συμφώνησαν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Καστρινάκης και ο Στέφ. Μολόχας της Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας

Οι παραβρισκόμενοι υπέγραψαν το πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής.

??????????

Στο μεταξύ, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι, ο Αχ. Μπέος εμφανίστηκε ενοχλημένος με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και υποστήριξε, ότι αν υποβάλει αίτημα η Χ.Α. θα το δούμε…

«Στη διαπαραταξιακή επιτροπή πριν λίγες ώρες, οι εκπρόσωποι μας έβαλαν ξεκάθαρα το θέμα ότι δεν θα γίνει καμία διευκόλυνση στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι που δεν πρέπει να γίνει διευκόλυνση είναι καθώς είναι εγκληματική οργάνωση. Ο απερχόμενος δήμαρχος που λέει ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό στην διαπαραταξιακή, μας δημιουργεί απορίες.
Η απόφαση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και επειδή οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θορυβήθηκαν και επειδή πιθανόν έχετε σχέση τους, βγήκε ο δήμαρχος και διευκρίνισε ότι δεν λήφθηκε τέτοια απόφαση. Αν σας έχει μείνει ένα μικρό δημοκρατικό ένστικτο να συλλογιστείτε τι πάτε να κάνετε. Πάτε να αλλοιώσετε την απόφαση της διαπαραταξιακής» κατήγγειλε ο κ. Νάνος.
«Το πρακτικό αναφέρει ότι αιτήθηκε από το ΚΚΕ για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής αλλά δεν αναφέρεται αν η Χρυσή Αυγή αιτήθηκε ή όχι. Τι αξία έχει αν πούμε όχι στην Χρυσή Αυγή, αλλά να πάρει χώρο το παρακλάδι της στην Περιφέρεια, η Ελληνική Αυγή; Θα περάσει έμμεσα τον λόγο τη ΧΑ. Αν υπάρχει στάλα φιλότιμο πρέπει στην απόφαση να γραφτεί ο αποκλεισμός της Χρυσής και της Ελληνικής Αυγής», δήλωσε ο κ. Γαργάλας προς τη δημοτική αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.