Διοικητικοί Π.Θ.: Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στους ΟΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει την απόφαση κυβέρνησης και Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και προσθέτουν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις διμήνων, απολύοντας και οδηγώντας στην απόγνωση 15.000 εργαζόμενους με τις οικογένειές τους και προσθέτει ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζητά από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν συνδικάτα και επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Όπως αναφέρει, ο αγώνας είναι κοινός γιατί και στα Πανεπιστήμια κάνουν θραύση οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με την πανσπερμία συμβάσεων με χαμηλές αποδοχές και χωρίς δικαιώματα. Ένας εργασιακός μεσαίωνας με εργαζόμενους στην ομηρία και στην ανασφάλεια, φτηνούς και ευέλικτους για τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οι διοικητικοί του Π.Θ. καλούν τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση συμβασιούχων και να στηρίξουν το αίτημά τους για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.