Δικάζονται κάτοικοι των Σταγιατών για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Τέσσερις δίκες τον Οκτώβριο, σχετικές με τους αγώνες κινημάτων και πολιτών!

Σήμερα Παρασκευή 14 Οκτώβρη, τρία άτομα των Σταγατιών θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορούμενου στα Δικαστήρια του Βόλου, με αφορμή το κλείδωμα του Κοινοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Παράδοσης και του Δημοτικού Σχολείου, τον Ιούνη του 2020, μετά από μήνυση του τότε αντιδήμαρχου Μ. Καπουρνιώτη με την κατηγορία της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης».
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Ανεξάρτητη Πηλειορείτικη Ομάδα δράσης, πρόκειται για μια ακόμη δίκη εναντίον ενεργών πολιτών του χωριού μας που αγωνίζονται για τον Νερό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες, που έχει στόχο τον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση και την εκδίκηση. «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι και αυτή τη φορά οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν. Ωστόσο η ταλαιπωρία των ανθρώπων που οδηγούνται στα δικαστήρια, ψυχική και οικονομική, είναι δεδομένη αλλά όχι αρκετή για να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα.
Το χωριό μας δεν θα μπορούσε να λείψει από τις αίθουσες των δικαστηρίων αυτόν ειδικά τον μήνα, όπου θα γίνουν τέσσερις δίκες που σχετίζονται με τους αγώνες κινημάτων και πολιτών της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε όλες τις περιπτώσεις, έμμεσα ή άμεσα μηνυτής είναι ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έχει στήσει ένα μηχανισμό κατασκευής ψευδών κατηγοριών εναντίον εκείνων των πολιτών που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στην εγκατάσταση επικίνδυνων για την περιοχή δραστηριοτήτων».

Σύμφωνα με την Ομάδα, «όλες αυτές οι δίκες εντάσσονται σε ένα σχέδιο καταστολής της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας το οποίο περιλαμβάνει και την άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Θύμα της αστυνομικής βίας είναι και ο Βασίλειος Μάγγος, νεαρός ενεργός πολίτης και συμπαραστάτης του αγώνα του χωριού μας, που ξυλοφορτώθηκε, βασανίστηκε άγρια από αστυνομικούς, μια μέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από ένα μήνα».

Απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστολής απαντάμε με την απρόσκοπτη συνέχιση του αγώνα μας για το Νερό, το χωριό μας και το μέλλον των παιδιών μας», καταλήγει η ανάρτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.