Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας: Η Διοίκηση του ΟΣΕ αυθαιρετεί και αδρανεί

Καταγγέλλει επιλεκτικές περικοπές στις δευτερεύουσες απολαβές

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας θεωρεί μεγάλο ατόπημα αυτό που συμβαίνει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο προσωπικό του Εργοστασίου Βόλου και καταλογίζει στη Διοίκηση του ΟΣΕ αυθαιρεσία και αδράνεια και στη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθυστέρηση.
«Αυτό που ζούμε όλοι μας εδώ στο εργοστάσιο του Βόλου, έχει ξεπεράσει πλέον τη λογική της εμπάθειας προς το Βόλο, αλλά και η επιλεκτική “οικονομική πριμοδότηση” ημετέρων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους σε τέτοιες πρακτικές, που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Τη στιγμή που το προσωπικό έχει μειωθεί (λόγω συνταξιοδότησης) και το ΕΡΓΟ βγαίνει χάριν στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων, η διοίκηση του ΟΣΕ προχώρησε αιφνιδιαστικά σε περικοπές στις δευτερεύουσες απολαβές, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται απίθανο να γίνουν ολοκληρωμένα οι εργασίες που τόσα χρόνια παρέχει το εργοστάσιο Βόλου», τονίζει το Δίκτυο.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι περικοπές στις δευτερεύουσες απολαβές δεν αφορούν σε όλους, καθώς οι “ημέτεροι” συνεχίζουν κανονικά να αμείβονται. Έτσι σήμερα για την ίδια εργασία κάποιοι αμείβονται περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η Διοίκηση του ΟΣΕ πήρε μια τέτοια απόφαση για το προσωπικό του Εργοστασίου Βόλου, το οποίο αυτή την περίοδο, συντηρεί και επισκευάζει βαριά μηχανήματα γραμμής, άκρως απαραίτητα για την επισκευή και συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές λόγω του «Ιανού». Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ να πάρει πίσω αυτή την άδικη απόφαση, η οποία δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τη Διοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του Δικτύου Σιδηροδρομικών είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΣΕ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και η προσπάθεια επαναπρόσληψης των απολυμένων.

Το ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών, αναφέρει ότι είναι η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που έχει ενώσει το σύνολο των σιδηροδρομικών ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, δηλώνει κάθετα αντίθετο και καταγγέλλει τη βιομηχανία τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης που στήθηκε από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ).

Όπως αναφέρει κάποιοι πιστεύουν ότι οι τοποθετήσεις ξεπερασμένων συνδικαλιστών σε θέσεις ευθύνης θα τους αποφέρουν συνδικαλιστικά και εκλογικά κέρδη. «Εμείς τους λέμε απλά ότι στο ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών δεν απειλούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.