Δικτύωση του ΚΗΦΗ Βόλου με την ΕΛΕΠΑΠ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Δήμου Βόλου με την κοινωνική λειτουργό κ. Κόρτσα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, στο πλαίσιο της δικτύωσης με στόχο τη βέλτιστη συνεργασία και την αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δομών.

 

Η νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ ανέφερε τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή, οι οποίες είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, φυσικοθεραπεία και μετακίνηση των ωφελούμενων από και προς την οικία τους. Τα ΚΗΦΗ αποτελούν ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ως Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης η ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζει παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση τους, τα οποία πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νευρολογικά σύνδρομα, κινητικές δυσκολίες, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική καθυστέρηση, δυσκολίες στο λόγο και την επικοινωνία, αισθητηριακές δυσκολίες κ.λ.π. Στόχος της συνάντησης, εκτός από την ενημέρωση, ήταν η συνεργασία η οποία καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να γίνεται παραπομπή περιστατικών όταν αυτό είναι εφικτό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΗΦΗ Βόλου, όπου αποτελεί δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421035578 ή να έρθουν στο χώρο του ΚΗΦΗ στην οδό Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.