Δημ. Κανελλής: Επικίνδυνη η πρόταση για «πολιτοφυλακή» προστασίας της Δημοτικής περιουσίας

Τόνισε ο Δημ. Κανελλής υποψήφιος του ΜέΡΑ 25 για τα λεγόμενα του δημάρχου

Επικίνδυνα μονοπάτια και ατραποί για την πόλη είναι η πρόταση του δημάρχου Βόλου για δημιουργία «πολιτοφυλακής» που θα προστατεύει τη δημοτική περιουσία ο Δημήτρης Κανελλής υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΜέΡΑ 25.

Σχολιάζοντας στο Ράδιο ΕΝΑ την πρόταση του δημάρχου για δημιουργία ομάδων που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και προστατεύουν τη δημοτική περιουσία, ο Δ. Κανελλής, είπε ότι τέτοιου είδους προτάσεις μόνο ένταση μπορούν να φέρουν και γίνονται σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και λαϊκισμού.
«Αν κάποιος θέλει πραγματικά να διαφυλάξει την ηρεμία σε μια πόλη, θα πρέπει να λειτουργεί μια γενικότερη πρακτική, διάθεση και πολιτική, η Δημοτική Αρχή, η οποία δυστυχώς δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, αντιθέτως επιλέγει εντάσεις και εντυπώσεις για να φανεί ότι είναι η προστάτιδα της πόλης», ανέφερε.
Επίσης είπε ότι οι προτάσεις για «πολιτοφυλακή» μας πάνε σε επικίνδυνα μονοπάτια και ατραπούς, τις οποίες δεν θέλουμε να βιώσουμε ως πόλη.

Δικαστικός εκφοβισμός
Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που επειδή κάποιος εκφράζει μια διαφορετική άποψη, η Δημοτική Αρχή το μετατρέπει σε κατηγορητήριο με μηνύσεις, στην ουσία χωρίς λόγο.
Όποιος εκτίθεται σε δημοτικά ή πολιτικά ζητήματα, θα πρέπει να είναι ανοιχτός στη κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι έντονη και όχι να κάνει δικαστικό εκφοβισμό, όπως βιώνουν αρκετοί συμπολίτες, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.
Ο κ. Κανελλής επικαλέστηκε παρέμβαση εισαγγελέα της έδρας Δικαστηρίου ότι δεν μπορεί στον Βόλο να υπάρχουν οι περισσότερες αντιδικίες μεταξύ του Δήμου και πολιτών.
«Αυτό που βλέπω παρακολουθώντας τα τοπικά και τα κεντρικοπολιτικά ζητήματα, είναι ότι ο κ. Μπέος ακολουθεί την ίδια τακτική με τον κ. Μητσοτάκη: Προσπαθούν και οι δύο να δημιουργήσουν φόβους και αντιπάλους και έρχονται να σώσουν ο ένας την πόλη και ο δεύτερος την χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπαμπούλες» για να δείξει ότι είναι σωτήρας
Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη τόσο για την περίοδο της πανδημίας, που δεν θωράκισε το σύστημα υγείας και είχαμε τους περισσότερους νεκρούς, όσο και στην ενίσχυση που δόθηκε στις επιχειρήσεις την περίοδο του lock down, που ήταν μικρή, κατάσταση με την οποία οι επιχειρήσεις παλεύουν και σήμερα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα.
Επίσης είπε ότι η πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματα τους πληθωρισμού ήταν να δώσει μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών και το ΜέΡΑ 25 λέει να υπάρχει αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ώστε οι μισθωτοί και όχι μόνο να καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στη συνεχή αύξηση του πληθωρισμού. Επίσης είπε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αύξηση της φορολογίας των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολύ μεγάλων μερισμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Κανελλή, η κυβέρνηση επιλέγει να οδηγήσει τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ δίνοντάς τους δελτία και – αφού δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα – τώρα ζητάει την ψήφο για να συνεχίσει την ίδια πολιτική, δημιουργώντας «μπαμπούλες» για να δείξει ότι είναι η μόνη σωτήρια λύση.
Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι πρέπει να πάμε τελείως διαφορετικά, αλλιώς δεν θα βγούμε απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο και το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.