Δημ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: Το ΚΚΕ επιλογή δύναμης, αγώνα και ελπίδας για τον λαό (βίντεο)

Τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος σε συγκέντρωση στην παραλία Βόλου

Η σημαντική αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστό για το ΚΚΕ και εδώ στη Μαγνησία, που το έφεραν μια ανάσα από την τρίτη θέση, αποτελούν μια πραγματικά σημαντική καινούρια δύναμη. Αν διατηρηθούν και αυξηθούν, πετυχαίνοντας ξανά την εκλογή βουλευτή, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αν αυτές οι δυνάμεις κατατεθούν από την επόμενη μέρα στην αναζωογόνηση, στην αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον λαό της περιοχής και θα έχει ξημερώσει μια διαφορετική μέρα, τόνισε από τον Βόλο σε συγκέντρωση που έγινε στην παραλία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε πυκνό ακροατήριο ψηφοφόρων και φίλων του κόμματος και είπε ότι «Το βήμα που κάναμε στις 21 Μαΐου μπορεί τώρα να γίνει άλμα. Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, με δυνατό τον λαό και το κίνημά του, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη.
Όσοι το τολμήσατε, κάν’ τε το ξανά. Είδατε ότι δεν είστε μόνοι σας. Και όσοι το σκεφτήκατε και διστάσατε, έχετε άλλη μια ευκαιρία για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Την επιλογή της δύναμης, του αγώνα και της ελπίδας για τον λαό».

Όπως είπε, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έγινε ένα βήμα. Με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές, με την εκλογή βουλευτών του ΚΚΕ σε περισσότερες περιφέρειες, όπως και εδώ στη Μαγνησία. Αυτό το θετικό βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.


Για τα τοπικά ζητήματα
Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα είχε αναφορά και στα τοπικά προβλήματα και κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι το κοινό τους πρόγραμμα δεν περιορίζεται στους φόρους. Έχει κι άλλα. Σημαντικό μέρος του είναι η στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη “πράσινη μετάβαση” που από την πολλή “πρασινάδα” και την πολλή ευαισθησία για το περιβάλλον έχει βαφτίσει “φυσικό αέριο” το μεθάνιο και το έχει φέρει πρώτο στο μείγμα παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας, παρόλο που – μέχρι σήμερα – δεν υπάρχουν τέτοιες εγχώριες πηγές.
Εκεί εντάσσονται τα σχέδια για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG, υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο λιμάνι του Βόλου, σχέδια τα οποία έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένα το λαό της πόλης. Οι δηλώσεις των υποστηρικτών της, ότι η επένδυση LNG θα φέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, είναι το «δόλωμα» για να αποδεχτούν μια εγκατάσταση, από την οποία οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και οι εφοπλιστές, ιδιαίτερα οι Έλληνες, που κατέχουν ένα μεγάλο ποσοστό των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον ΓΓ το ΚΚΕ προειδοποίησε απ’ την πρώτη στιγμή για τους πραγματικούς στόχους αυτής της στρατηγικής και μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζόμενων. Τα “δώρα” που έφερε στο λαό η υλοποίησή της είναι πλέον γνωστά σε όλους. Και δεν περιορίζονται στην ανεργία και τη φτώχεια που τσακίζει κόκαλα σ’ όλη τη Μαγνησία.
Ακόμη κατηγόρησε το κράτος ότι εμφανίζεται ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας, ακριβώς γιατί είναι πολύ ικανό να υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Το έμαθε ο λαός της Μαγνησίας απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη, στις πλημμύρες στον Αλμυρό και στην Αγχίαλο το 2020, στην αδυναμία να καθαριστούν τα δάση και να διασφαλιστούν οι αντιπυρικές ζώνες, στην υποτυπώδη ύπαρξη της Επιθεώρησης Εργασίας.

«Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν εξοργιστικό, να μας παριστάνουν τους ευαίσθητους για το περιβάλλον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τετραπλασίασαν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο του οργανικού άνθρακα στα καυσαέρια των τσιμεντοκλιβάνων, προκειμένου να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ εδώ στο Βόλο. Το μόνο πράσινο που γνωρίζουν όλοι αυτοί, η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, είναι το πράσινο του χρήματος και του κέρδους», επισήμανε αναφορικά με το περιβάλλον.

Σχετικά με το θέμα της άμυνας ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ρόλος της περιοχής στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ είναι πλέον σημαντικός. Συνδυάζει την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα για την εξυπηρέτηση των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τη στάθμευση ελικοπτέρων και αεροκίνητων μονάδων στο Στεφανοβίκειο, τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση ελικοπτέρων, την ενισχυμένη λιμενική υποδομή στον Αλμυρό για στρατιωτική χρήση. Το ίδιο το λιμάνι του Βόλου περιλαμβάνεται στα αμερικανικά σχέδια για τη μεταφορά στρατιωτικών φορτίων προς την Ευρώπη. Όλα αυτά καθιστούν την περιοχή ένα μεγάλο στόχο στρατιωτικών αντιποίνων. Και αυτό το έγκλημα απέναντι στο λαό δρομολογήθηκε από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

«Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία να στείλετε μήνυμα με την ψήφο σας. Να γυρίσετε την πλάτη στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να στηρίξετε αποφασιστικά το ΚΚΕ, που με συνέπεια λόγων και έργων μπήκε μπροστά, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στο μακελειό των ιμπεριαλιστών», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε, ότι μόνο μαζί με το ΚΚΕ μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό. Όλα αλλάζουν όταν το αποφασίζουν με τη δράση τους οι πολλοί.Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική. Γιατί στο δίλημμα «ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» επιλέγουμε τις ζωές μας παλεύοντας ενάντια στα μικρά και μεγάλα «Τέμπη» που ζει κάθε μέρα ο λαός. Γιατί κόντρα στη μιζέρια και το «τίποτα δεν γίνεται», το ΚΚΕ αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, τη μόρφωση, την Υγεία, τον ελεύθερο χρόνο, τον Πολιτισμό, την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.
Γιατί έχει μέτωπο στον φασισμό και το θερμοκήπιό του, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν δίνει συγχωροχάρτια ντροπής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.
Γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγεται. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ δυνατό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.