Διμήνι: Χειροπέδες σε 43χρονο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Μιας 71χρονης γυναίκας πριν από 18 χρόνια !

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, ένας 43χρονος Αλβανός, που διώκονταν δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 72χρονης συνταξιούχου στο Διμήνι, τον Απρίλιο του 2002!
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε κρατείται.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη μετά από την ταυτοποίηση μέρους αποτυπώματος της παλάμης και θεωρείται βασικός ύποπτος της δολοφονίας μιας 71χρονος συνταξιούχου του ΙΚΑ στις 30 Απριλίου 2002 στη μονοκατοικία της στο Διμήνι.
Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί από γειτόνισσές σε λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο του σπιτιού της, η οποία είχε μείνει μισάνοιχτη. Η ιατροδικαστής είχε εντοπίσει χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι του θύματος, εκδορές στο σώμα που προέρχονται από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης είχαν δείξει ότι ο θάνατος είχε επέλθει 30 περίπου ώρες πριν από τον εντοπισμό της.

Από τα αποτυπώματα και δείγματα DNA που είχε συλλέξει η Αστυνομία, προέκυψε ότι δράστης είναι ο 43χρονος σήμερα Αλβανός αφού ταυτοποιήθηκε μέρος του παλμικού του αποτυπώματος, με αυτά που είχαν αφήσει οι επί χρόνια άγνωστοι δράστες από το σπίτι της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης απασχολεί για πρώτη φορά τις αρχές και φέρεται να αρνείται ότι γνώριζε τη γυναίκα ή ότι είχε κάποια σχέση μαζί της, ενώ δήλωσε πως έχει άγνοια για τη δολοφονία.
Πιθανότερο κίνητρο κίνητρο για τη δολοφονία φέρεται να ήταν η ληστεία, αν και το σπίτι της 71χρονης ήταν φτωχικό, με λιγοστά υπάρχοντα, αλλά μαρτυρίες της εποχής, ανέφεραν ότι η ίδια η γυναίκα διέδιδε πληροφορίες για χρηματικά ποσά και αρχαία ευρήματα που κρατούσε στο σπίτι της.