Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το Πάσχα είναι το πέρασμα από την αμαρτία στη χάρη»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην Ακολουθία του Νιπτήρος, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 8/4, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας Βόλου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο βαθύ θεολογικό νόημα της Μεγάλης Πέμπτης και του Μυστικού Δείπνου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Από εδώ και πέρα δεν θα γιορτάζετε το Πάσχα για τη διέλευση της Ερυθράς Θαλάσσης, αλλά ένα άλλο Πάσχα· το πέρασμα της ανθρωπότητας από την αμαρτία στη χάρη. Δηλαδή από τη δουλεία στην αμαρτία και στο διάβολο, στη χάρη και στον παράδεισο που μας χάρισε ο Χριστός με τη θυσία και την Ανάστασή Του». Και συνέχισε, τονίζοντας τη σημασία της Θείας Ευχαριστίας στη ζωή των πιστών: «Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η γενέθλια ημέρα του μυστηρίου της Ευχαριστίας. Διότι μπορούμε να δοξάζουμε τον Θεό, γιατί κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του, το Αναστημένο Σώμα, και μετέχουμε στην Ανάστασή Του, γινόμενοι ένα μαζί Του και μεταξύ μας». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ουσιαστική συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία: «Δεν είναι η Θεία Κοινωνία ένα έθιμο ή “για το καλό”. Είναι για να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Και όταν ενωθείς με τον Χριστό, τότε καλείσαι να ζήσεις την αγάπη, το έλεος και τη συγχωρητικότητα που Εκείνος μας δίδαξε».

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ενώ μετά την Ακολουθία του Νιπτήρος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου τέλεσε Ιερά Αγρυπνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.