Δημοτικό Συμβούλιο: Από τον απολογισμό στους …Αμερικάνους και στις βάσεις!

Κλίμα έντασης και προσωπικές κόντρες

Σε προσωπική κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αχ. Μπέου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνου για τους Αμερικάνους, τις βάσεις και το ΚΚΕ, μετατράπηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η συζήτηση για την έγκριση του απολογισμού, ενώ η κόντρα στη συνέχεια επεκτάθηκε επί προσωπικού μεταξύ του αντιδημάρχου Χρ. Στεφόπουλου και του επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλη Μιτζικό.
Η συζήτηση αναλώθηκε σε «ξεκατίνιασμα» και χαρακτηρισμούς επί προσωπικού, ενώ κυριάρχησαν οι φωνές και, στις 2 ώρες που διήρκεσε το θέμα, λίγη συζήτηση έγινε επί της ουσίας για τον απολογισμό, που τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η κόντρα ξεκίνησε νωρίς μεταξύ του Αχ. Μπέου και του Μιχ. Μιτζικού που έκανε ερωτήσεις για διάφορα έργα, με τον πρώτο να του λέει ότι αν διοικήσει, έστω και περίπτερο, να το κάνει όπως θέλει και τον σύμβουλο να απαντά ότι αν διοικούσε αυτόν τον Δήμο δεν θα άφηνε υπάλληλο να δημιουργήσει έλλειμμα πάνω από 160.000 € και θα του έπαιρνε το κεφάλι. Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δικαστικά και το ποσό έχει καταλογιστεί.

Ο δήμαρχος αντέδρασε και τόνισε ότι επί 3,5 χρόνια η Δ.Α. διοίκησε προς το συμφέρον του Βολιώτη, απομάκρυνε τη διαπλοκή από τα ταμεία και κάναμε όσα έργα μπόρεσε. «Η μεγαλύτερη μου επιτυχία ότι σας έβγαλα στη σέντρα στα μάτια των Βολιωτών, που ζούσαν τόσα χρόνια στο σκοτάδι», δήλωσε ο Αχ. Μπέος, που πρόσθεσε ότι για το 2019 έχουν εξασφαλιστεί τρία παγκόσμια και ένα Πανελλήνιο πρωταθλήματα στο Βόλο.

«Ποιοί είστε που φωνάζετε έξω οι Αμερικάνοι;»
Κλείνοντας ο Αχ. Μπέος, επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ λέγοντας «Ποιοι είστε ρε που φωνάζετε έξω οι Αμερικάνοι, ρωτήσατε την αγορά που αφήνουν χρήματα; Ποιοι είστε ρε, ο Βόλος δεν είναι δικός σας».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος αντέδρασε λέγοντας ότι αυτά που θέλει η κυβέρνηση και ο Καμμένος αυτά θέλει και η Δημοτική Αρχή, και πρόσθεσε ότι δεν θα γίνει τρούμπα ο Βόλος, ενώ πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή συγκέντρωσε 150 ανθρώπους στον απολογισμό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου, που κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ήταν η αιτία που έφυγαν από την περιοχή εργοστάσια όπως ο Ιμάντας και η Coca Cola, ενώ κατηγόρησε τον κ. Νάνο ότι δέχτηκε να πάρει χρήματα του ΕΣΠΑ, για να φτιάξει τον ξενώνα του.
Όπως είπε «Εμείς τους θέλουμε όλους, Αμερικάνους, Κινέζους, Γερμανούς, να έρχονται στην ωραία πόλη μας και να αφήνουν τα λεφτά τους».

«Ναι έτσι κάνουν και στα κόκκινα φανάρια, ανοίγουν και τους περιμένων όλους», ήταν η απάντηση του Απ. Νάνου, με τον δήμαρχο να τον ρωτάει αν ήταν θαμώνας και το γνωρίζει.

Στην τοποθέτησή του ο Απ. Νάνος κατήγγειλε την πολιτική της Δ.Α. και αναρωτήθηκε με ποιο κριτήριο έγιναν έργα αναφερόμενος στην ανεργία και στα λαϊκά στρώματα. «Έχετε στήριξη μερίδας επιχειρηματιών για τις επιλογές σας», είπε.

Ο κ. Μπέος τον κατήγγειλε ότι ήρθε με μανιφέστο – προεκλογική ομιλία και του είπε «Περιμένετε 5,5 μήνες μείνανε. Μέχρι το 2023 θα είμαστε. Θα χαρώ να κατεβείτε και να είστε προετοιμασμένος. Εκεί δε θα έχετε απάντηση από τον Περισσό. Ξεφτιλίσατε την Ελλάδα. Για ποια ιστορία μιλάτε κομμουνιστές του κ…».

Κόντρα Μιτζικού – Στεφόπουλου
Προσωπική κόντρα σημειώθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Χρ. Στεφόπουλου και του Μιχ. Μιτζικού, με αφορμή πρόγραμμα για τα Σφαγεία. Ο κ. Στεφόπουλος είπε ότι δεν δικαιολογείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για κάλυψη ελλείμματος και αν δεν το γνωρίζει δεν είναι δικηγόρος.

« Είναι τιμή μου και καμάρι μου να δικηγορεύω στην Ελβετία, στη Γενεύη. Βγες έξω να παλέψεις με τα θηρία. Δεν είμαι χαραμοφάης. Να γίνομαι υπόκοσμος και λακές. Είμαι στα έδρανα», απάντησε ο Μιχ. Μιτζικός που σχολίασε ότι ο ισολογισμός δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών.

Ο αντιδήμαρχος απάντησε επί προσωπικού λέγοντας ότι «ξεκίνησαν τέσσερις έκαναν συνδυασμό και δεν μπόρεσε να διοικήσει τους τρεις. Έφυγαν και οι τρεις. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα και δεν ξέρει από τίποτα. Νομικά στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πληρώσεις χρέη και βρήκαμε τρόπο να πληρώσουμε αλλά απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη και έτσι την κλείσαμε την επιχείρηση».

Ο δήμαρχος κλείνοντας είπε ότι η σημερινή Δ.Α. είναι η μοναδική που έχει δεχτεί τόσους ελέγχους για τον τρόπο που λειτουργεί και για τα οικονομικά από τόσους μηχανισμούς για να διαπιστωθούν εάν και εφόσον υπάρχουν σκάνδαλα. «Αλλού ψάξτε τα αυτά. Εμείς κυκλοφοράμε με ψηλά το κεφάλι. Όλοι οι έλεγχοι που γίνανε δε βρήκανε το παραμικρό. Δεν ήρθαμε να πάρουμε αλλά να δώσουμε», δήλωσε χειροκροτούμενος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.