Δολιοφθορά του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων από άγνωστους

Έκλεψαν εξαρτήματα και σωλήνες αι προκάλεσαν βλάβη στο σύστημα απολύμανσης

Εκτεταμένη διολιοφθορά προκάλεσαν άγνωστοι στο υδραγωγείο Άνω Λεχωνίων, από το οποίο έκλεψαν εξαρτήματα και σωλήνες, ενώ προκάλεσαν βλάβη στο σύστημα απολύμανσης. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε την Αστυνομία και μέχρι να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού, απαγορεύει στους καταναλωτές της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων, να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, σήμερα στις 15.07.2019 από τις πρωινές ώρες, διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε, εκτεταμένη δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, που συνέβη την Κυριακή 14.07.2019
Από την αυτοψία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1. Άγνωστοι προχώρησαν, σε εκσκαφή και αποκάλυψη του σχηματισμού υδροδότησης του υδραγωγείου Κάτω Λεχωνίων. Στη συνέχεια προχώρησαν στην αφαίρεση και κλοπή των ειδικών τεμαχίων και υδραυλικών εξαρτημάτων, διακόπτοντας τη ροή νερού προς Κάτω Λεχώνια. Επίσης, προχώρησαν στην καταστροφή (αγνώστου μήκους) του διπλού αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου Κάτω Λεχωνίων, μπαζώνοντάς τους με χώματα και πέτρες.
2. Στη συνέχεια άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα εισόδου στο χώρο του βανοστασίου της δεξαμενής Άνω Λεχωνίων. Αφαίρεσαν υδραυλικά εξαρτήματα από το σχηματισμό των δικλείδων καθώς και τμήμα του αγωγού που τροφοδοτούσε το υδραγωγείο Κάτω Λεχωνίων.
3. Οι εν λόγω άγνωστοι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του συστήματος απολύμανσης της δεξαμενής Άνω Λεχωνίων, με αποτέλεσμα να μην απολυμαίνεται το νερό του δικτύου. Επιπλέον δεν στάθηκε δυνατό να τεθεί σε λειτουργία εκ νέου το σύστημα απολύμανσης της ως άνω δεξαμενής, το οποίο υπέστη μη εμφανή βλάβη κατά τη δολιοφθορά. Το εν λόγω σύστημα μεταφέρθηκε στην υπηρεσία για έλεγχο – επισκευή ή και (εφόσον απαιτηθεί) αντικατάσταση.

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος απολύμανσης του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

«Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό του υδραγωγείου της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων, να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής)», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.