Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου προγραμματίζει διαδοχικές δράσεις ενόψει της δίκης για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου και της υπόθεσης των 12 διωκόμενων για τη διαδήλωση τον Ιούνιο του 2020 έξω από την ΑΓΕΤ, που θα εκδικαστεί στις 12 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου, όπως και διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια την ημέρα της δίκης.
Οι δράσεις αρχίζουν το Σάββατο 13/01 με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «26 πορτρέτα για το Βασίλη» του Δημήτρη Αστερίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 16/01, θα διεξαχθεί στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19), θα είναι ανοιχτή από τις 18:00 ως τις 21:00 (την Κυριακή 14/01 θα είναι ανοιχτή και από τις 11:00 μέχρι τις 14:00) και στο χώρο της θα διεξαχθούν μια σειρά δρώμενων, ενώ θα υπάρχει μπαρ, καθώς και υλικά οικονομικής ενίσχυσης ( μπλούζες, βιβλία, φωτογραφίες κτλ).
Την Κυριακή 14/01 στις 11:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19) θα δοθεί συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του Γιάννη Μάγγου, της Μάγδας Φύσσα και του Δημήτρη Αστερίου.
Το Σάββατο 20/01 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας με αφορμή τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη.
Την Τετάρτη 24/01 στις 09:00 καλούνται συλλογικότητες, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, αγωνιστές και πολίτες του Βόλου, σε μαζική παρουσία στα δικαστήρια, που θα διεξαχθεί η δίκη.
Τέλος το Σάββατο 03/02 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων διοργανώνει εκδήλωση στη Θόλο του Πανεπιστημίου, στις 19:00. με θέμα: «Συστημική βία και κοινωνική αντιβία».































