Δράση ενημέρωσης στο Γηροκομείο Βόλου για τη διατροφή και την άσκηση στην τρίτη ηλικία

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα:  «  Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην τρίτη ηλικία » στους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό του Γηροκομείου Βόλου θα πραγματοποιήσουν η  διατροφολόγος του Κ.Υ. Αργαλαστής  Νεοκλεία  Χονδρογιάννη  και η επισκέπτρια  Υγείας Ευαγγελία Γάτου από την  ΤΟΜΥ Αγριάς Βόλου  την Τρίτη 25 Ιουνίου  και ώρα 10:00 π.. . Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν προηγούμενης διασύνδεσης των  δομών Κ. Υ. Αργαλαστής -ΤΟΜΥ Αγριάς- Γηροκομείο Βόλου.

Ο τελικός στόχος είναι η διαδικασία της γήρανσης να αποτελεί μία θετική εμπειρία για το άτομο και να συνοδεύεται από ποιότητα ζωής και δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της κοινωνίας του. Η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η ανεξαρτησία, η συμμετοχή, η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια, το δικαίωμα στη φροντίδα και στην προσωπική ολοκλήρωση, στις ηλικίες άνω των 65 ετών, είναι σημαντική τόσο για την ευημερία του ατόμου όσο και για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου μέσα στο οποίο ζει (WHO, 2002).

Οι ηλικιωμένοι για να είναι υγιείς θα πρέπει  να τρώνε ότι και οι ενήλικες με κύρια διαφοροποίηση το ποσό των θερμίδων καθώς οι θερμιδικές ανάγκες  μειώνονται με τη πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει αφ ενός γιατί όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει μειώνεται τα ενεργά κύτταρα στα όργανα του σώματος με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ρυθμός μεταβολισμού, αφ ετέρου δε, οι ηλικιωμένοι μειώνουν και τη φυσική τους δραστηριότητα.

Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική δραστηριότητα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των  παραπάνω στόχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.