Εμπλοκή στην καταβολή χρημάτων για γάλα προηγουμένων ετών

Οφείλεται σε καθυστέρηση των Διευθύνσεων να στείλουν τις καταστάσεις

Εμπλοκή στο θέμα των διαδικασιών για την καταβολή των χρημάτων για το γάλα και τα ατομικά μέσα προστασίας εργαζομένων παρελθόντων ετών, διαπιστώνουν συνδικαλιστές του Δήμου Βόλου, κάτι όμως που οφείλεται σε καθυστέρηση των Διευθύνσεων να στείλουν τις καταστάσεις στην Οικονομική Υπηρεσία για να κάνει την αποτίμηση σε χρήμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου, στο τέλος Νοέμβρη έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία (έπρεπε να έχει γίνει αναπροσαρμογή προϋπολογισμών), καθώς το νομοσχέδιο έδινε περιθώριο τεσσάρων μηνών που εκπνέει. Η Θάλεια Στάχτου εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι θα πει περισσότερα πράγματα την Παρασκευή.
Η ίδια εξήγησε ότι το γάλα που δίνεται σήμερα σε εργαζόμενους διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, δίνεται διότι έδωσαν μεγάλο αγώνα τα Σωματεία και η Ομοσπονδία πέτυχε το γάλα αυτό να δοθεί σε χρήμα που θα πάρουν οι εργαζόμενοι έως 36 άτοκες δόσεις.
Το θέμα ανέφερε, αφορά εργαζόμενους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και συμβασιούχους που εργάστηκαν για μικρά διαστήματα και ο νόμος έδινε προθεσμία μέχρι τέλος Νοεμβρίου, που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Ευγενία Παπαδοπούλου της ΔΑΣ ΟΤΑ δήλωσε ότι η διαδικασία για το εννιάμηνο του 2013 ολοκληρώθηκε, ο επίτροπος υπέγραψε το ένταλμα πληρωμής για γάλατα και είδη ατομικής προστασίας και αναμένεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τις γιορτές ένα μέρος του ποσού.
«Η δικαίωση των εργαζομένων για το γάλα έγινε μετά από αγώνα του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, το αίτημα έφτασε στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται η πληρωμή του γάλακτος για τους εργαζόμενους για την περίοδο 2012-2013. Για τις υπόλοιπες χρονιές υπάρχουν θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν», επισήμανε.

Καθυστερούν τις καταστάσεις οι Διευθύνσεις
Η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Βάσω Παπαδανιήλ δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 η υπηρεσία έχει στείλει έγγραφα προς όλες τις Διευθύνσεις για να συγκεντρώσει τα στοιχείων των δικαιούχων για γάλα και είδη ατομικής προστασίας, προκειμένου να τα αποτιμήσει σε χρήμα.
«Μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει οι σχετικές βεβαιώσεις όλων των Διευθύνσεων για να γίνει ο υπολογισμός και να αποτιμηθεί σε χρήμα το γάλα των προηγούμενων ετών», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι εκκρεμούν Διευθύνσεις με τις σχετικές βεβαιώσεις του 2012, του τελευταίου τριμήνου του 2013 και το πρώτου τριμήνου του 2014.
Τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνουν αναμορφώσεις προϋπολογισμού, για όσες Διευθύνσεις έχουν αποστείλει στοιχεία.

Όσον αφορά στο εννιάμηνο του 2013, οι πληροφορίες από τις Διευθύνσεις εστάλησαν έγκαιρα στη Διεύθυνσης Οικονομικών, προωθήθηκε και θα καταβληθεί άμεσα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.