Έφεση κατά προστίμου του Λιμεναρχείου κατά του πρώην Δήμου Αισωνίας

Έφεση κατά απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία επικυρώθηκε πρόστιμο του Λιμεναρχείου Βόλου 5.0000 € (μειώθηκε μετά από προσφυγή του Δήμου από 15.000 €) κατά του πρώην Δήμου Αισωνίας, για εκτέλεση παράνομων εργασιών στην παραλία Χρυσή Ακτή Παναγίας, αποφάσισε να ασκήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.
Η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι επειδή η απόφαση ελέγχεται ως προς την ορθότητα των παραδοχών της που οδήγησαν στη μερική αποδοχή της προσφυγής που ασκήθηκε και στον περιορισμό του προστίμου, και ο Δήμος οφείλει να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες για διαφύλαξη των συμφερόντων του και αποφυγή πρόκλησης οικονομικής ζημιάς και προτείνει την άσκηση έφεσης για ακύρωση της απόφασης.

Η επιτροπή έκανε αποδεκτό αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για μη άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, που επιδίκασε ποσό 5,209 € σε επιχείρηση εμπορίας σιδηρικών, υδραυλικών και χρωμάτων για υπόλοιπο τμήματος σύμβασης από πωλήσει προϊόντων στη Δ.Ε. Αγριάς και στην Τ.Κ. Αγ. Λαυρεντίου, διότι προκύπτουν όντως ανεξόφλητα τιμολόγια προς την επιχείρηση.

Η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στο Λύκειο Αγριάς, δαπάνης 52.080 €, με αρνητική ψήφο του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου, που τόνισε ότι θα έπρεπε στο Τεχνικό Πρόγραμμα να προβλεφθεί κονδύλι και χτίσιμο νέων αιθουσών.

Τέλος, η επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την έγκριση της μελέτης για προμήθεια της εφαρμογής iArea – ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών, φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.