«Έφυγε» από τη ζωή ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας Χρήστος Παπούλιας

Το αντίο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε ηλικία 71 ετών, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Χρήστος Παπούλιας. Ο Χρήστος Παπούλιας γεννήθηκε στο Μεταξουργείο το 1953. Ως αρχιτέκτονας ήταν ευρέως αναγνωρισμένος και η πρόταση του για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, ενώ είχε παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές διεθνείς εκθέσεις όπως τη documenta και τη Μπιενάλε της Βενετίας – στην κεντρική έκθεση του ιταλικού περιπτέρου υπό την επιμέλεια του Harald Szeeman.

Ο Χρήστος Παπούλιας είχε σύνδεση με τον Βόλο καθώς ήταν μέλος της διδακτικής ομάδας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αρχή της λειτουργίας του.

Για τον λόγο αυτό το Τμήμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά τον σπουδαίο αρχιτέκτονα.

«Το Τ.Α.Μ. αποχαιρετά τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Χρήστο Παπούλια με τον οποίο είχε την τιμή να συνεργαστεί στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Ο Χρήστος Παπούλιας (1953-2024) σπούδασε στη Βενετία με καθηγητές όπως οι Carlo Scarpa και Aldo Rossi, και υπηρέτησε με πάθος και ασκητική αφοσίωση μια βαθιά στοχαστική αρχιτεκτονική. Πολλές ρηξικέλευθες προτάσεις του, όπως το Εριχθόνιο Μουσείο της Ακρόπολης και τα Αστικά Δωμάτια της Ljubljana, είχαν μεγάλη απήχηση και συνετέλεσαν στην διεθνή του καταξίωση. Στα έργα του Χρήστου Παπούλια η έννοια της πρωτοπορίας απέκτησε μια από τις κορυφαίες και πιο ουσιαστικές πραγματώσεις της στο ελληνικό αρχιτεκτονικό τοπίο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.