Εγκαινιάστηκε η σχολική βιβλιοθήκη στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή ημέρα για το 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου εγκαινιάστηκε ένας νέος χώρος του σχολικού συγκροτήματος, η σχολική βιβλιοθήκη. Η σχολική βιβλιοθήκη στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο, που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν γραφείο εκπαιδευτικών, ενώ παλαιότερα ήταν σχολική τάξη. Παρόλα αυτά, πλέον αποτελεί μία κοιτίδα παιδείας και πολιτισμού.

Όπως σημειώνεται από το σχολείο, στο σχολικό συγκρότημα υπήρχε κοινή σχολική βιβλιοθήκη των Δημοτικών Σχολείων 18ου και 29ου. Τη σχολική χρονιά 2021-22 για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί προς όφελος των μαθητών/τριων του σχολικού συγκροτήματος το μικρό γραφείο των εκπαιδευτικών και να μετατραπεί σε μια δεύτερη σχολική βιβλιοθήκη και συνάμα χώρος ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών/τριών από τον ψυχολόγο του Σχολείου. Με τη στήριξη της σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου αγοράστηκαν τα έπιπλα, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες ανέλαβαν το βάψιμο του χώρου.

Τον Νοέμβριο του 2022 η οικογένεια του αείμνηστου ευεργέτη της πόλης μας, Χαράλαμπου Τσιμά, προσέφερε βιβλία αξίας 1.000 ευρώ. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο που τέλεσε τον Αγιασμό, ενώ παρούσα ήταν και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος μιλώντας στα παιδιά, παρομοίασε τη σχολική βιβλιοθήκη με θησαυροφυλάκιο  και τα προέτρεψε να το ανοίγουν για να παίρνουν τη γνώση. Χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Γεράσιμος Τσιμπλούλης, ενώ ακολούθησε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με κάλαντα και τραγούδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.