Είδε που θα πέσει η…μπίλια ο Μπέος και ζητά αποδοκιμασία του Παπανδρέου

Παρέχοντας έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ

Καθυστερημένη θέση στο ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής παίρνει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ζητώντας την αποδοκιμασία του πρώην πρωθυπουργού στο β’ γύρο των εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τον απομεινάρι του μαύρου παρελθόντος της χώρας. Αφού είδε που θα πέσει η…μπίλια, και ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε ένα σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Δήμαρχος Βόλου παίρνει εκ του ασφαλούς θέση υπέρ της ανανέωσης στηρίζοντας εμμέσως την υποψηφιότητα του Κρητικού Ευρωβουλευτή.

Όπως αναφέρει σε άπταιστα ελληνικά ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος:

Ως Δήμαρχος, αλλά και ως πολίτης, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, που θα του επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις ,να προχωρήσει σε μια επανεκκίνηση και να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο ως ένας διακριτικός και υπολογίσιμος πόλος της πολιτικής μας ζωής. Η μεγάλη πλειονότητα όσων μετείχαν των διαδικασιών της πρώτης Κυριακής έστειλαν με τρόπο σαφή το κοινωνικό, πρωτίστως, αίτημα της ανανέωσης, με την επιλογή τους από τη μια στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη και αποδοκιμάζοντας, από την άλλη, το ίδιο έντονα και ηχηρά το απομεινάρι του μαύρου, για το ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, τη χώρα, παρελθόντος, τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ετών 70!

Θα περίμενε κανείς από τον υπαίτιο τόσων δεινών, να τιμήσει επιτέλους το βαρύ επώνυμο που φέρει και να δώσει, με τη συμπεριφορά του, ένα άλλοθι στα εκατομμύρια των πολιτών που παγιδεύτηκαν και τον ανέδειξαν κάποτε Πρωθυπουργό (!) με μια γενναία απόφαση ότι αναγνωρίζει την ήττα του και αποσύρεται από την επαναληπτική εκλογή για να αποφευχθούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις που θα απειλούσαν την εικόνα αναγέννησης και ενότητας του Κινήματος.

Αντ’ αυτού, ωστόσο, δείχνοντας πόσο ανάξιος των περιστάσεων παραμένει και ανίκανος να συνειδητοποιήσει τα μηνύματα της εποχής, επιμένει με τις πρακτικές των μηχανισμών, της ίντριγκας και της συναλλαγής (μαύρα μεσάνυχτα τηλεφωνούσε σε συνυποψηφίους για “συνεννοήσεις”) να διεκδικεί μια παράταξη, για την οποία προφανώς τρέφει ιδιοκτησιακή, λόγω επωνύμου, αντίληψη, αδιαφορώντας για τη ζημία που ενδεχομένως επιφέρει. Ίσως, πάντως, και η αλαζονική και ιδιοτελής αυτή στάση του να αποδειχθεί επωφελής για την πατρίδα και τον λαό μας. Καθώς με μια ακόμη εκλογική πανωλεθρία πιθανότατα θα απαλλαγούμε οριστικά από ένα από τους νεκροθάφτες της χώρας και των ελπίδων μας, που καταδίκασε, είτε εσκεμμένα, είτε λόγω της παροιμιώδους αντιληπτικής αδυναμίας του, ολόκληρες γενιές στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Ας ελπίσουμε ότι θα οδηγηθεί εκεί που ανήκει. Στο πολιτικό περιθώριο και στην καταγραφή του στο “πάνθεον” των πιο άχρηστων, ανίκανων και καταστροφικών πολιτικάντηδων που έγραψαν μαύρες σελίδες στην ιστορία μας. Θα μπορούσε όλα αυτά να τα αποφύγει αν είχε στοιχειώδη ευθιξία, αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Αλλά ποιος τα έχασε για να τα βρει αυτός;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.