ΕΚΑΒ: Δεκαπενθήμερη αποχή από δευτερογενείς διακομιδές

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη γίνονται μεταθέσεις ων πληρωμάτων ασθενοφόρων

Απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές από την Δευτέρα 6 Μαΐου μέχρι και τις 20 του μήνα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ώστε να αλλάξουν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ που επιτρέπει σε εργαζόμενους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παίρνουν μετάθεση σε νοσοκομεία και γραφεία χωρίς να απασχολούνται στα ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτη Δαρειώτη «το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, γιατί ο σκοπός μας σαν ΕΚΑΒ είναι να εξυπηρετούμε άμεσα τον πολίτη. Το να αργούμε στα περιστατικά, όταν πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, δεν έχει νόημα».

Αρχικά η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί για τις 22 Μαρτίου, ωστόσο, ανεστάλη λόγω συνάντησης που έγινε μεταξύ των εργαζομένων, του αναπληρωτή υπουργό Παύλου Πολάκη και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
«Η θέση του υπουργείου Υγείας είναι ότι το ΕΚΑΒ τα κάνει όλα και συμφέρει, οπότε από τη Δευτέρα μέχρι και τις 20/5 θα ξεκινήσουμε την αποχή που είχαμε αναστείλει, με αποχή από τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Τα ασθενοφόρα θα είναι στην κίνηση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, τις διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, τους νεφροπαθείς και τους καρκινοπαθείς» ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, σημείωσε ότι στο Βόλο εργάζονται 38 άτομα, από τις 56 οργανικές θέσεις που είχαν προβλεφθεί από το οργανόγραμμα του 1996. «Σκοπός της κινητοποίησης είναι να πιέσουμε τον κ. Πολάκη να ξανακαθίσει στο τραπέζι μήπως και τα βρούμε και επιστρέψουν οι υγιείς συνάδελφοι πάλι στα ασθενοφόρα» κατέληξε ο κ. Δαρειώτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.