ΕΚΑΒ: Προβλήματα επικοινωνίας από τη μεταφορά του κέντρου στη Λάρισα

Τρεις εβδομάδες μετά από τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου

Αν και πέρασαν τρεις εβδομάδες από τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Βόλου στη Λάρισα τα προβλήματα που υπάρχουν εξακολουθούν να δημιουργούν δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα την άσκοπη ταλαιπωρία πληρωμάτων και ασθενών, καθώς παρουσιάζονται δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Κώστα Χατζησταματίου, τα πληρώματα των ασθενοφόρων παραπονούνται για το γεγονός ότι επειδή οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Λάρισας δεν γνωρίζουν καλά τους δρόμους στη Μαγνησία κάνουν εκτροπή στα κινητά των πληρωμάτων, γεγονός που δυσχεραίνει την σωστή εξυπηρέτηση των περιστατικών. Ακόμη, δεν λειτουργεί το σύστημα tetra που είχε προμηθευτεί το ΕΚΑΒ στο Βόλο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η συνεννόηση γίνεται με το παλιό σύστημα των ασυρμάτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας δήλωσε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί μελέτη για το πως θα εφαρμοστεί η μεταφορά του κέντρου, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη επικοινωνία και ενημερωμένοι χάρτες, να εκπαιδευτεί το προσωπικό και στη συνέχεια να γίνει η μεταφορά στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησταματίου, με τη μεταφορά του κέντρου από το Βόλο στη Λάρισα στις 21 Νοεμβρίου, που υποτίθεται ότι έγινε για να απελευθερωθούν θέσεις πληρωμάτων, αυτό στην πράξη δεν συμβαίνει. Όπως εξήγησε, οι πέντε εργαζόμενοι που επάνδρωναν το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας και κάθονται στα γραφεία, περιμένοντας τη μετάθεσή τους σε άλλους δημόσιους φορείς όπως τα Νοσοκομεία.

“Η μία και μοναδική εργαζόμενη που αποσπάστηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της Λάρισας ήταν πλήρωμα σε ασθενοφόρο στην κίνηση” δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Στο Ν. Μαγνησίας βρίσκονται σε κίνηση 12 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, 10 στην απογευματινή και εννέα στη νυχτερινή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.