Αθωώθηκαν συνδικαλίστριες για εξύβριση του δημάρχου Αλμυρού

Για ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

Αθώες έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου και Εύη Καρυδάκη, μετά από μήνυση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για εξύβριση μέσω ανακοίνωσης.
Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί και η απόφαση εκδόθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.
Μετά την πρόταση της πολιτικής αγωγής να κάνουν δήλωση οι εργαζόμενες ότι όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται προσωπικά στον δήμαρχο, για να αποσυρθεί η μήνυση, τελικά δεν βρέθηκε φόρμουλα συμφωνία και η υπόθεση εκδικάστηκε.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει δείξει αντιδημοκρατική και φασίσουζα νοοτροπία, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος ΟΤΑ στην ανακοίνωση και τόνισε ότι για τη στάση του δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θ. Μπαλατσόπουλου. Ακόμη είπε ότι παρά την πρόσκληση τρεις φορές στο γραφείο του της κ. Στάχτου για να ενημερωθεί για το θέμα πριν φέρει την υπόθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ίδια δεν ανταποκρίθηκε, ενώ δήλωσε ότι συκοφαντήθηκε από τους εργαζόμενους, τη στιγμή που για 14 χρόνια ήταν συνδικαλιστής και γνωρίζει για τα δικαιώματα ων εργαζομένων.
Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι είχε χαρακτηρίσει υπαλλήλους του Δήμου τεμπέληδες, άχρηστους και κλέφτες, σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ότι έστειλε υπαλλήλους στο πειθαρχικό διότι έπιναν καφέ εν ώρα εργασίας.

Το Δικαστήριο εξέτασε ως μάρτυρες το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Ευάγ. Καρατζιά, τον επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκο Τσανή και τον επικεφαλής της ΛΑΣ Σάββα Τσόγκα.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων για συκοφαντική δυσφήμηση και την καταδίκη τους για εξύβριση.
Στη δίκη παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, συνδικαλιστές, ο πρώην δήμαρχος Βαγ. Χατζηκυριάκος, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι στους Δήμους Αλμυρού και Δήμου.

Με ψηλά το κεφάλι οι εργαζόμενοι
Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη, κάλεσε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά «γιατί «την καμήλα δεν θα τη φόρτωναν αν δεν γονάτιζε», όπως λέει ο σοφός λαός».
Αυτό που κάνουν οι δήμαρχοι και έχουν ανοίξει τη φάμπρικά των διώξεων συνδικαλιστών, στην ουσία δικάζουν τους εργαζόμενους κάθε φορά που προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, σημείωσε η Ε. Καρυδάκη.
Η ίδια τόνισε ότι ενόψει του τέταρτου μνημονίου και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν και έστειλε μήνυμα ότι η υποταγή και η χειραγώγηση δεν θα περάσει σε καμία περίπτωση.
Η Εύη Καρυδάκη δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.