Εκδήλωση στον πολυχώρο Τσαλαπάτα για την ημέρα Θαλασσαιμίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, ο Γονέων αι Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη Θαλασσαιμία και την ευαισθητοποίησή της για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς το αίμα αποτελεί μέσο της μετάγγισης στη βασική θεραπεία των ασθενών.

Φέτος, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας και το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα τιμά την Μητέρα του θαλασσαιμικού πάσχοντα αλλά και την Θαλασσαιμική Μητέρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 18.30 στο «Αίθριο» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα στο Βόλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού (Ι.Μ.Δ.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: DK Medical, Bristol Myers Squibb και Εκτυπώσεις Σπύρος Κ. Αγιώτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που αρχίζει στις 18.30, είναι:
• Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο κ. Δέσποινα Λουκάκη-Παιδίατρο
• Χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου
• Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Μαγνησίας & Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.
• «Συγγενείς Αιμοσφαιρινοπάθειες-Καθημερινή πρακτική της Μ.Μ.Α. από τη σκοπιά της μητρότητας-Νεότερες θεραπείες», Ομιλήτρια κ. Παππή Βασιλική – Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Μ.Μ.Α. Γ. Ν. Βόλου.
• «Μητρότητα και Θαλασσαιμία, από την πλευρά της πάσχουσας», Ομιλήτρια κ. Φρατζή Ευδοξία-Ειρήνη – Γ. Γραμματέας, Βιολόγος.
• Βράβευση κ. Judith Parker – Μητέρα Πάσχουσας, Πλαστικός Χειρουργός
• «Μητέρα γίνεσαι δε γεννιέσαι». Ομιλήτρια: κ. Τένια Μακρή – Οικογενειακή Σύμβουλος και Σύμβουλος Σχέσεων. Διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.