Εκδήλωση-συζήτηση στον Βόλο με θέμα «Ποια η απάντηση στην ακροδεξιά;»

Εκδήλωση -συζήτηση με θέμα «Ποια η απάντηση στην ακροδεξιά;» διοργανώνει η Antinazizone Βόλου το Σάββατο 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο καφέ Σπείρα, στην οδό Τάκη Οικονομάκη 45. Την συζήτηση θα ανοίξουν οι Τάκης Γιαννόπουλος, μέλος του Antinazi Zone και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και ο Νίκος Κανελλής,  μέλος Antinazi Zone Βόλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «Η τάση ενίσχυσης της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού. Αρκεί να δούμε ποιες είναι οι κυβερνήσεις στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Αργεντινή, την Ουγγαρία. Επίσης, ακροδεξιά κόμματα, όπως το AfD στη Γερμανία, η Εθνική Συσπείρωση της Λε Πεν στην Γαλλία, οι Σουηδοί Δημοκράτες κα επιτυγχάνουν διψήφια ποσοστά σε εκλογικές αναμετρήσεις και καθίστανται ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων.

Όλα δείχνουν ότι η τάση αυτή θα αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Την ίδια ώρα ο Ντόναλτ Τράμπ επιδιώκει με αξιώσεις την επάνοδο του στην προεδρεία των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, εκτός από την είσοδο τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή, έχουμε την επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου στους δρόμους και την πιθανή αποφυλάκιση ηγετικών φασιστών όπως ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη εφαρμόζει στην πράξη μεγάλο μέρος των ακροδεξιών αντιλήψεων την στιγμή που εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα παίζοντας με τη φωτιά του εθνικισμού, του σωβινισμού και του πολέμου. Ανάλογη πολιτική ακολουθούν και άλλες νεοφιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις.

Η ακροδεξιά όλων των ειδών συνιστά απειλή για τα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων όπως οι γυναίκες, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι μετανάστες και πρόσφυγες, οι Ρομά αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης.

Είναι λοιπόν κρίσιμο να απαντήσουμε στο ερώτημα: πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.