Εκδήλωση συζήτηση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου αύριο

φωτογραφία αρχείου

Εκδήλωση συζήτηση οργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η Επιτροπή Ειρήνης με θέμα: Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας, η προκλητικότητα της Τουρκίας και η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Ζιώκας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης.
Χθες το απόγευμα, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο «Γεωργία και πορεία προς την παραλία του Βόλου.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί εφέτος η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου αποτελούν βήμα καταδίκης της πυραυλικής επίθεσης στη Συρία και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Η Επιτροπή Ειρήνης αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να μην έχει καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να φύγει το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, λέει όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ζητά επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία και να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στην πορεία ειρήνης μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εύη Γάκουπου τόνισε ότι η ΕΕΔΥΕ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης θα δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες για το συντονισμό της πάλης του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή, όπως η τριμερής συνάντηση Επιτροπών Ειρήνης Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, καθώς επίσης και οι Διασκέψεις και η κοινή δράση με τα κινήματα των χωρών της Μ. Ανατολής.
Όπως είπε, ο λαός μας και οι λαοί των άλλων χωρών δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το χαρακτήρα ενός ενδεχόμενου νέου πολέμου ή και πιο γενικευμένου. Ιμπεριαλιστικός και άδικος πόλεμος θα είναι ανεξάρτητα από επιτιθέμενους ή αμυνόμενους, γιατί θα είναι αποτέλεσμα ανταγωνισμών της αστικής τάξης κάθε χώρας που δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Γι’ αυτό και για το λαό μας και για τους άλλους λαούς, , η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, για τη μη αλλαγή των συνόρων, πρέπει να συνδέεται με τον αγώνα ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά. Γι’ αυτό και η εργατική τάξη, οι λαοί πρέπει να βάλουν στόχο τη δική τους εξουσία, τη δική τους κοινωνία, όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και ιδιοκτήτες του και νοικοκύρηδες στον τόπο τους, έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.