Έκλεψε μηχανάκι από το κέντρο του Βόλου και το διέλυσε – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για 25χρονο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προκάλεσε εκτεταμένες φθορές

Στη φυλακή θα οδηγηθεί 25χρονος Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κλοπή δίκυκλου ενός Βολιώτη, που φέρεται να άρπαξε από κεντρικό σημείο του Βόλου. Ο νεαρός είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες και είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί καθώς απουσίαζε τότε ο μάρτυρας κατηγορίας και θύμα του νεαρού για τις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, ο 25χρονος απουσίαζε από τη δίκη, με την έδρα να τον κρίνει ένοχο για την κλοπή και να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 30 μηνών, από τους οποίους θα πρέπει να εκτίσει τους 6 χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Επίσης τιμωρήθηκε και με χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ.

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του δίκυκλου δήλωσε πως το βράδυ στις 19 Αυγούστου στάθμευσε το μηχανάκι του στην οδό Δεληγιώργη απέναντι από το ξενοδοχείο Παρκ προκειμένου να επισκεφτεί το roof garden για να πιει ένα ποτό. Στο σημείο όπως είπε υπήρχαν κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν την κίνηση και μετά από κάποια ώρα κατέβηκε να το παραλάβει για να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά είχε κάνει φτερά. Τηλεφώνησε στην Αστυνομία για να καταγγείλει την κλοπή και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί. Όπως είπε επιθυμεί την ποινική δίωξη του νεαρού, γιατί στο βαλιτσάκι από το μηχανάκι είχε τα κλειδιά του σπιτιού του και διάφορα άλλα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει στο σπίτι του και να υποστεί ταλαιπωρία. Την επόμενη ημέρα, στις 20 Αυγούστου ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι το δίκυκλο βρέθηκε και θα έπρεπε να πάει να το παραλάβει.

Ο μάρτυρας αντέκρουσε τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δικογραφία ότι βρήκε πεταμένο το μηχανάκι και το πήρε μαζί του στη Νεάπολη, λέγοντας πως το έκλεψε σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης. Μάλιστα προκάλεσε και σημαντικές φθορές, καταστρέφοντας το καλαθάκι που βρισκόταν στο μπροστινό σημείο, το βαλιτσάκι στο πίσω, ενώ έσπασε και πλαστικά μέρη του δίκυκλου. Ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος, αλλά και να του επιβληθούν 30 μήνες φυλάκισης κάτι που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο. Πλέον ο 25χρονος όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Γιώργος Στεργίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.