Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Νέο μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Σύγχρονα Ψηφιακά Εργαλεία για την Αξιολόγηση και την Υποστήριξη Μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες Κατάλληλα για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».
Όπως επισημαίνεται σχετικά για το εν λόγω πρόγραμμα «Η τεχνολογία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η ειδική αγωγή και εκπαίδευση και οι διαδικασίες ανίχνευσης και αξιολόγησης των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες. Ταυτόχρονα, τα νέα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να παρέχουν νέες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό πιο άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Το παρόν, πρόγραμμα, φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και παρέμβαση όλων εκείνων που εργάζονται και εκείνων που επιθυμούν να εργαστούν στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση τόσο στην τυπική όσο και στην άτυπη, ως εκπαιδευτικοί ή ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό»

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, έχει η κα. Σωτηρία Τζιβινίκου, Επίκουρος Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν παρακάτω:

Ειδική Αγωγή: Σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες κατάλληλα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.