Εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας σε πρόγραμμα Erasmus για την αποτροπή της ενδοσχολικής βίας

Επέστρεψαν από τη Ρώμη οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή τους σε δράση Erasmus+ με θέμα την αποτροπή της ενδοσχολικής βίας .

 

Μέσω της δράσης αυτής οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του σχολείου έμαθαν: Αναγνώριση των σημείων εκφοβισμού: Πώς να αναγνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα του εκφοβισμού μεταξύ των μαθητών.

-Αποτελεσματική Επικοινωνία: Πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά τόσο με τα θύματα όσο και με τους δράστες του εκφοβισμού.

-Επίλυση συγκρούσεων: Στρατηγικές για την επίλυση συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών με εποικοδομητικό και ειρηνικό τρόπο.

-Δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος στην τάξη: Πώς να δημιουργούν ένα θετικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον στην τάξη όπου όλοι οι μαθητές νιώθουν ασφάλεια, σεβασμό και εκτίμηση.

-Εφαρμογή πολιτικών κατά του εκφοβισμού: Πώς να εφαρμόζουν αποτελεσματικά πολιτικές και διαδικασίες κατά του εκφοβισμού σε όλο το σχολείο.

«Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, τη μεταφορά σε όλη την σχολική κοινότητα, των γνώσεων και τον πρακτικών που έχουν αποκτηθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε ως σχολείο να δουλέψουμε συντεταγμένα για την εξάλειψη της κοινωνικής μάστιγας που λέγεται ενδοσχολικός εκφοβισμός», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.