Ελεύθερος με όρους ο φερόμενος ως δράστης δύο ληστειών στη Ν. Ιωνία

Κατήγγειλε ότι τις ληστείες οργάνωνε η 17χρονη κοπέλα

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Βόλου για τη συμμετοχή του σε δύο ληστείες στη Ν. Ιωνία από κοινού με μια ανήλικη κοπέλα και έναν από τους δράστες, που λήστεψαν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης μια 89χρονη στην Ανάβρα για 5 €!
Ο νεαρός, αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε ληστείες, κατέθεσε ότι τον «έδωσαν» οι τέσσερις νεαροί (που λήστεψαν ηλικιωμένη στην Ανάβρα), χωρίς ο ίδιος να έχει συμμετοχή καθώς βρισκόταν στο σπίτι του και με δεδομένο ότι δεν ομολόγησε, υπάρχει αμφιβολία για τις καταθέσεις των άλλων νεαρών.
Τελικά μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος με όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ σημειώνεται ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η ανήλικη κοπέλα και ο 20χρονος, ενέχονται σε άλλες δύο ληστείες στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία κατά δύο ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη το βράδυ λήστεψαν το σπίτι ηλικιωμένου στο Βόλο, απ’ όπου πήγαν ποσό 100 € και δύο μπουφάν, ενώ τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, ο νεαρός με την ανήλικη κοπέλα και έναν 20χρονο Αλβανό, που προφυλακίστηκε, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης στη Ν. Ιωνία και της πήραν 20 € που βρήκαν στο σπίτι.
Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι τις ληστείες οργάνωνε η 17χρονη κοπέλα, που παρέσυρε στους τέσσερις νεαρούς 19 και 20 χρονών, για να κάνουν κάτι «σπουδαίο» και να γίνουν «μάγκες», ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρχε από μέρους της οικονομικό πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.