Ελεύθερος με όρους ο φερόμενος ως ληστής αλυσίδας λαιμού 76χρονου

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή ένας 43χρονος που κατηγορείται για ληστεία, κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι έκλεψε την αλυσίδα από τον λαιμό ενός 76χρονου άνδρα, που τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Η ληστεία έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι του 76χρονου, ο οποίος γνωρίστηκε με τον 43χρονο στο τέλος Μαρτίου, όταν ο δράστης τον είχε ρωτήσει αν έχει δίσκους για πούλημα, ο ηλικιωμένος απάντησε θετικά και πήγε στο σπίτι του για να τους δει.

Ο 43χρονος του είπε ότι θα πήγαινε στο ΑΤΜ να βγάλει χρήματα και θα επέστρεφε να αγοράσει στους δίσκους, όπως ο 76χρονος διαπίστωσε ότι έλειπε ένα τσαντάκι στο οποίο είχε προσωπικά έγγραφα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος βρήκε σε καφετέρια τον 43χρονο και τον ρώτησε για ποιο λόγο έκλεψε το τσαντάκι του, κάτι το οποίο ο δράστης αρνήθηκε.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 76χρονου, το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ πήγε στο σπίτι του είχε τον 43χρονο να είναι έξω από αυτό και με ένα κατσαβίδι στο χέρι να περιεργάζεται το δίκυκλό του.
Τον ρώτησε τι έκανε με το μηχανάκι του, ο 43χρονος του είπε να μπουν στο σπίτι και του ζήτησε να κλειδιά του δικύκλου. Όταν ο 76χρονος αρνήθηκε, ο δράστης άρχισε να ον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο και ανεβάζοντας τα χέρια του για να προφυλαχτεί, ο δράστης βρήκε την ευκαιρία και του άρπαξε από τον λαιμό τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε και εξαφανίστηκε.
Μετά την καταγγελία του ηλικιωμένου στην Αστυνομία, ο 43χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Βόλο και συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι πήγε στο σπίτι του 76χρονου πριν από την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσει δίσκους και δεν έκλεψε το τσαντάκι. Ο ίδιος είπε ότι τον βρήκε σε καφετέρια ο άλλος άνδρας, τον κατηγόρησε ότι είναι κλέφτης, αργότερα πήγε στο σπίτι του 76χρονου για να δει τι έγινε με το τσαντάκι (αρνήθηκε ότι του ζήτησε τα κλειδιά του δικύκλου) και τον χτύπησε γιατί τον κατηγόρησε άδικα, ενώ αρνήθηκε ότι του έκλεψε την αλυσίδα του φορούσε στον λαιμό.

Αναφορικά με τα αβολίδωτα φυσίγγια πιστολιού που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του σε μια πλαστική φυσιγγιοθήκη, ο κατηγορούμενος είχε ότι ήταν μισθοφόρος κατά πειρατών στη Σομαλία και πολέμησε στην Ουκρανία…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.