Εμπορικός Σύλλογος: «Ο Πρωθυπουργός όφειλε να έρθει στον Βόλο- Κουραστήκαμε από διαπιστώσεις»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο εμπορικός κόσμος ζητά στήριξη με περαιτέρω μέτρα

Τον Βόλο όφειλε να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός, μετά την εμφάνιση νεκρών ψαριών από την Κάρλα στον Παγασητικό και να πάρει θέση ακούγοντας τα καίρια αιτήματα των επιχειρηματιών της πόλης, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, επισημαίνοντας ότι ήταν εμφανής και η απουσία των αρμόδιων Υπουργών. Ο Σύλλογος ζητά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, τα οποία παρέδωσε σε ψήφισμά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κασσελάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον Βόλο. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος σχολίασε πως στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε η ΠΕ Μαγνησίας δεν ανακοινώθηκε κάποιο σχέδιο δράσης, αλλά ειπώθηκαν όσα ήταν ήδη γνωστά.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου παρευρέθηκε στη συνάντηση της Δευτέρας, 2ης Σεπτεμβρίου, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κο Κασσελάκη Στ., στον οποίο υπέβαλε υπόμνημα  θέσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων στο Νομό Μαγνησίας και την ανάγκη επίσημου σχεδίου στήριξης και προστασίας της Μαγνησίας. Στα πλαίσια του μείζονος θέματος των πολλαπλών επιπτώσεων της εμφάνισης νεκρών ψαριών στον Παγασητικό Κόλπο, το οποίο έδωσε το πρόωρο κι οριστικό τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου για το νομό μας ζήτησε την απόλυτη στήριξη της αντιπολίτευσης για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς τα τέσσερα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι επαρκή για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.  Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που θα επιτρέψουν την ορθή αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος αλλά και την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που είδαν τους τζίρους να «εκμηδενίζονται». Συγκεκριμένα, αιτήθηκε  να προωθήσει τα εξής μέτρα :

  1. Αναστολή φορολογικών & ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων χωρίς καμία διάκρισή ή αποκλεισμό αυτών  έως 31/05/2025.
  2. Εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού κόλπου, όπως στην περίοδο της πανδημίας του COVID-19, και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ως ότου η οικονομία της περιοχής επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και καταβολή μηνιαίου επιδόματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  3. Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις του Ν. Μαγνησίας ως 31/3/2025, με ταυτόχρονη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
  4. Μείωση του ΦΠΑ για όλες τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Ν. Μαγνησίας χωρίς καμία διάκρισή ή αποκλεισμό έως 31/05/2025.
  5. Αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεων που εδρεύουν στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού κόλπου.

 

Σε συνέχεια των συναντήσεων χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της Μαγνησίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κο Κουρέτα Δημ., όπου περίμενε να αναγγελθεί ένα νέο σχέδιο δράσης της Περιφέρειας. Δυστυχώς, στη συνάντηση επανειπώθηκε το ήδη υπάρχον πρόβλημα της Μαγνησίας χωρίς να υπάρξει καμία νέα αναγγελία σχεδιασμού και πρόληψης, όσα ήδη έχουν δημοσιευτεί και δεν εμπεριείχαν νέες κινήσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στον εμπορικό κόσμο.

Επιπλέον, ο εμπορικός κόσμος περίμενε- ως όφειλε- την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κου Μητσοτάκη Κ., στην πόλη μας παίρνοντας θέση και ακούγοντας τα καίρια αιτήματα των επιχειρηματιών της πόλης. Δυστυχώς, εμφανής ήταν κι η απουσία των αρμόδιων Υπουργών, οι οποίοι έπρεπε να επισκεφθούν τους παραγωγικούς φορείς συζητώντας από κοινού λύσεις για το μέλλον των επιχειρήσεων που πλήττονται αενάως εδώ κι ένα χρόνο από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και τις δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Ο εμπορικός κόσμος «κουράστηκε» να ακούει διαπιστώσεις που παραμένουν ατελείς ως προς ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Η ολιγωρία μελέτης ενός νέου σχεδιασμού που να προγραμματίζει το επόμενο βήμα της Μαγνησίας προς την ταχεία «ίαση» των εμπορικών, τουριστικών και εστίασης επαγγελματιών είναι άκρως καταδικαστέα και είναι αδήριτη ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις που να δώσουν ανακούφιση στην τοπική οικονομία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.