Εμποροϋπάλληλοι Μαγνησίας: «Δεν παραδίδουμε την Κυριακή- Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας»

Φωτό αρχείου

Την αντίδρασή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τα δικαιώματά τους και δεν παραδίδουν την Κυριακή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση είναι η εξής:

« Φαίνεται πως για την κυβέρνηση η λύση για την πανδημία είναι …το ξήλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος με αφορμή το περαιτέρω ξήλωμα της Κυριακής-αργίας.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 72 του νέου νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, αναφέρει πως στις εξαιρέσεις για την Κυριακή-αργία περιλαμβάνονται τα Κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πωλήσεως. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως κέντρα διανομής θεωρούνται και τα φυσικά καταστήματα που ετοιμάζουν παραγγελίες.
Με λίγα λόγια, όλος ο κλάδος του Εμπορίου μπορεί να λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα σαν να μην έφτανε αυτό, σαν να μην έφταναν οι 7 Κυριακές τον χρόνο που τα καταστήματα έτσι κι αλλιώς μπορούν να μείνουν ανοιχτά, η κυβέρνηση επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων και την επόμενη Κυριακή 31/1.
Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην εξωφρενική εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς. Με τις απολύσεις, το πρόγραμμα “Συν-εργασία” (έκτακτο μέτρο που ψηφίστηκε να ισχύει μέχρι το 2022!!!), την εκ περιτροπής εργασία, οι εργοδότες θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν έχοντας στη δουλειά όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους.
Έχει γίνει κανόνας στα εμπορικά πολυκαταστήματα η αναλογία ένας εργαζόμενος ανά όροφο, η εργασία ενός εργαζόμενου σε 2 ή 3 πόστα. Με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση κατοχυρώνεται η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τζάμπα δουλειά όλη τη μέρα. Οι επιδιώξεις όλων των εργοδοτών, τις οποίες εξέφρασε ο Βακάκης των “JUMBO” εκπληρώνονται μία προς μία, όλες για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους».
Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Έχουμε πλέον μπόλικη πείρα. Όλοι αυτοί οι μήνες μας έδειξαν πιο καθαρά από ποτέ πως μόνο οργανωμένα μπορούμε να αποσπούμε κατακτήσεις, δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας .
• Κατάργηση των σπαστών ωραρίων.
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρης .
• Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
• Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.