Έναρξη της κολυμβητικής περιόδου στο Δήμο Βόλου

Καθαρά τα νερά σε 17 σημεία ελέγχου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή

Ολοκληρώνονται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι προετοιμασίες του Δήμου Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, ενόψει της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου, ώστε την 1η Ιουνίου να είναι έτοιμες οι ακτές να υποδεχθούν πολίτες και επισκέπτες.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του εξοπλισμού και η τοποθέτηση ομπρελών στην ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου από το Μαλάκι μέχρι τη Νέα Αγχίαλο. Συνολικά οι ακτές είναι εξοπλισμένες με 300 περίπου ομπρέλες, 75 καμπίνες, 65 ντουζιέρες, 5 ναυαγοσωστικούς πύργους, 8 σημεία ναυαγοσωστικής κάλυψης. Προγραμματίζεται και φέτος η τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε σημεία που απαιτείται κλασικού τύπου αλλά και για ΑΜΕΑ.
Ειδικά για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, 4 παραλίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες με την υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης. Ωστόσο συνολικά και σε άλλες 8 ακτές έχει προβλεφτεί η παρουσία ναυαγοσώστη, ώστε να διασφαλίζεται το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας προς τους λουόμενους.
Τοποθετήθηκαν και θα λειτουργήσουν από την αρχή της κολυμβητικής περιόδου τα συστήματα υποβοηθούμενης πρόσβασης στην θάλασσα σε 4 ακτές: Νέα Αγχίαλος, Αλυκές, Άναυρος, και Καρνάγιο. Ειδικότερα τοποθετήθηκαν μηχανήματα αυτόνομης πρόσβασης, ξύλινοι διάδρομοι με χώρους σκίασης και καμπίνες για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Οι 11 ακτές, που βραβεύτηκαν και φέτος, με την διάκριση του προγράμματος Γαλάζια σημαία και υποστηρίζονται από τον Δήμο Βόλου είναι οι εξής: Πλατανίδια, Καρνάγιο, Θωμά – Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Αλυκές, Αμφανών, Αμαρυλλίδος, Κριθαριά, Χρυσή Ακτή Παναγιά και Νέα Αγχίαλος. Σε πανελλήνια κατάταξη ο Δήμος Βόλου για το έτος 2022 κατέχει την 9η θέση.
Από τις πρώτες μετρήσεις των υδάτων που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου 2022 σε 17 διαφορετικά σημεία του θαλάσσιου μετώπου, τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά και εξαιρετικής ποιότητας νερά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.