Ενιαίο μέτωπο των συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Γραμματεία για τον υπολογισμό των παρακρατήσεων για την υγεία

Ενιαίο μέτωπο κατά του νόμου Κατρούγκαλου δημιουργούν και οι συνταξιούχοι του Βόλου, που διεκδικούν την επιστροφή των παράνομων περικοπών και για τον κλάδο υγείας, όπως επισημάνθηκε στην ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα στο Βόλο.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος που ζήτησε να στείλουν, μέσω τριμελούς Γραμματείας που υπάρχει στο Βόλο, την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα, ώστε το Δίκτυο να τους βγάλει το ποσό που δικαιούνται από τις παράνομες παρακρατήσεις για τον κλάδο υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι 30 Ιουνίου 2016.

Το Ενιαίο Δίκτυο έχει σκοπό να ενημερώσει όλους τους συνταξιούχους όλων των ταμείων και στο Δίκτυο μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων. Οι συνταξιούχοι είναι Πανελλαδικά περίπου 2.736.000 και γίνεται μια ενημέρωση ανά τη χώρα για όλα τα ζητήματα που τρέχουν.

Το Δίκτυο προσέφυγε δικαστικά στο ΣτΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου και η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Οκτώβρη, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο του 2018.
«Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ο πιο σκληρός αντιασφαλιστικός νόμος που έχει περάσει ποτέ, γιατί αλλάζει την αρχικά απόφαση συνταξιοδότησης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, από τότε που ιδρύθηκε το κράτος μας», είπε ο κ. Χατζόπουλος. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο νόμος αυτός έχει να κάνει με τον επανϋπολογισμό στην επικουρική που ήδη έγινε, επανϋπολογισμό στην κύρια, που αλλάζει την αρχική απόφαση, ενώ ταυτόχρονα έχει να κάνει με τα 1.300 Ευρώ μικτά κύριων και επικουρικών, τις συντάξεις χηρείας που κάτω από 52 ετών ένας από τους δύο δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη. «Για πρώτη φορά στη χώρα έχουμε κατάργηση σύνταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικτύου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το 2013 ενημέρωσε με αιτήσεις για τον «Γολγοθά» της παράνομης παρακράτησης ασθένειας, ενώ εξήγησε από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι 30 Ιουνίου 2016, παρακρατούνταν για την υγεία και τον ΕΟΠΥΥ το καταβαλλόμενο ποσό στην αρχική απόφαση.
Όπως ανέφερε, αυτό ήταν εντελώς παράνομο, διότι ο νόμος 2084/92 αναφέρει στο καταβαλλόμενο ποσό και οι συνταξιούχοι ζητούν να τους επιστραφούν τα χρήματα κάθε συνταξιούχου που είναι 1.100.000 συνολικά.

Ο κ. Χατζόπουλος κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να προσκομίσουν στο Ενιαίο Δίκτυο την αρχική απόφαση και το ενημερωτικό σημείωμα για να τους βγάλουν το ποσό που δικαιούνται. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 3.500 αιτήσεις.
Οι Βολιώτες συνταξιούχοι μπορούν να στείλουν στο Δίκτυο την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και το ενημερωτικό σημείωμα. Μάλιστα για το Βόλο ορίστηκε τριμελής γραμματεία για το σκοπό αυτό, που θα είναι συνδετικός κρίκος των συνταξιούχων με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.