Ενημέρωση για το Αλτσχάιμερ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Εκδήλωση με θέμα “Alzheimer – Ας γνωρίσουμε της νόσο”,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου από επαγγελματίες υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ) έπειτα από πρωτοβουλία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα,  η κ. Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγος και η κ. Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργός, επισκέφθηκαν το Σ.Δ.Ε. και μίλησαν τόσο για την άνοια ως ασθένεια – τα συμπτώματα, την πρόληψη, την αντιμετώπιση, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθηθούν δωρεάν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι φροντιστές τους.  Στη συνέχεια, η κ. Τίνα Μιχαηλίδου, συγγραφέας, μοιράστηκε – διαδικτυακά – το βίωμα της ως φροντίστρια  τονίζοντας τη σημασία του να ζητάμε βοήθεια από τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Οι άνθρωποι της Μονάδας Αλτσχάιμερ ευχαριστούν σε ανακοίνωσή τους τον διευθυντή κ. Λίνο Βίγκλα και την σύμβουλο  ψυχολόγο κ. Χριστίνα Ρούμπου για την οργάνωση της δράσης και το κάλεσμά τους για ενημέρωση των εκπαιδευτών και των εκπαιδευόμενων του Σ.Δ.Ε. αλλά και του Εσπερινού  Γενικού Λυκείου που συμμετείχαν.

 

Σημειώνεται ότι Το Ειδικό  Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους ΔΩΡΕΑΝ  και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Άνοια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2421031227 ή 2421102323 ή να επισκεφτούν τα γραφεία μας στην Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.