Eνημέρωση στο Γυμνάσιο Αγριάς για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Η εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα «Αlzheimer – Ας γνωρίσουμε τη νόσο»,  από  επαγγελματίες υγείας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), στα σχολεία όλης της Μαγνησίας, συνεχίζει να ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την παρουσίαση τρόπων διαχείρισης και επικοινωνίας με άτομα που πάσχουν από Άνοια.

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, η ψυχολόγος Αποστολίνα Κωνσταντίνα, η κοινωνική λειτουργός Τσιαμασφύρη Αίγλη επισκέφτηκαν για τρίτη φορά το Γυμνάσιο της Αγριάς και ολοκλήρωσαν την δράση ενημέρωσης και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς της καθηγήτρια κα Δήμητρα Πολυχρόνη για τη συνεργασία, τον διευθυντή κο Γαρουφαλή Σταύρο για την φιλοξενία και την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Κατερίνα Κάιρα» αναφέρει ο φορέας.

Την εκπαιδευτική ενημέρωση οργάνωσε και δημιούργησε η διεπιστημονική ομάδα της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου, η οποία αποτελείται από τις: Αποστολίνα Κωνσταντίνα (ψυχολόγος), Κουφογιάννη Πόπη (ψυχολόγος), Κριτσιμάλη Αφροδίτη (ψυχολόγος), Μεφσούτ Μερόπη (ψυχολόγος) και Τσιαμασφύρη Αίγλη (κοινωνική λειτουργός). Μέσα από την διαδικασία της ενημέρωσης χορηγούνται και ερωτηματολόγια για να ερευνηθεί κατά πόσο οι μαθητές γνωρίζουν τι σημαίνει Άνοια και αν μπορούν να εντοπίσουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου είναι μέλος του Άτυπου Δικτύου Φορέων που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Το Ειδικό  Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους δωρεάν  και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 08:00 – 16:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 – 2421031227 ή στο email: [email protected].

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.