Ενοικιάστηκε το ακίνητο του Ορφανοτροφείου στην οδό Κοραή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Θα δημιουργηθούν διαμερίσματα

Μετά από πολλά χρόνια αχρηστίας, ενοικιάστηκε το κτήριο στη συμβολή των οδών Κοραή και Γεωργίου Καρτάλη στο κέντρο του Βόλου, ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ο ενοικιαστής ήδη έχει στο σημείο συνεργεία, προκειμένου να διαμορφώσει το κτήριο, το οποίο ρήμαζε στην κυριολεξία, παρόλο που αποτελεί οίκημα -φιλέτο και δεν αξιοποιούνταν από τις διοικήσεις του Ορφανοτροφείου.

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κώστας Θεοδώρου μίλησε στο magnesianews.gr για την κίνηση αυτή του Ιδρύματος να εκμεταλλευτεί την ακίνητή του περιουσία προς όφελος των παιδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο το κτήριο, έτσι όπως είχε γίνει και αφεθεί στην τύχη του ήταν άσχημο για την πόλη. Έτσι, η Διοίκηση αποφάσισε να το αξιοποιήσει, ακολουθώντας και την επιθυμία των δωρητών του, που στην διαθήκη τους είχαν ζητήσει να μην πουληθεί το οίκημα, αλλά να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών του Ορφανοτροφείου.

Ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε ότι στο τέλος του 2021- αρχές του 2022 έγινε διαγωνισμός με τρεις συμμετέχοντας, από τον οποίο αναδείχθηκε ένας ανάδοχος, ο οποίος λαμβάνει το οίκημα για μακροχρόνια μίσθωση 20 ετών, με ενοίκιο 20.000 ευρώ τον χρόνο και με την προϋπόθεση να προχωρήσει σε επισκευές που κοστίζουν πάνω από 250.000 ευρώ, μιας και το οίκημα δεν ήταν καν συνδεδεμένο με το δίκτυο της αποχέτευσης. Επίσης έχει αναλάβει να νομιμοποιήσει και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές στο οίκημα.

Οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει από τον ανάδοχο και σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου εντός του επόμενου διμήνου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες εργασίες. Σε ότι αφορά στον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, αυτό βρίσκεται απέναντι από το παλιό κτήριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου όμως γίνονται μαθήματα για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα, κι έτσι όλα δείχνουν ότι θα κατασκευαστούν διαμερίσματα, τα οποία θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία του Ορφανοτροφείου που για χρόνια έμενε ανεκμετάλλευτη. Όλα αυτά τα κάνουμε για να είναι βιώσιμο το Ορφανοτροφείο και να προσφέρει στα παιδιά του. Κάνουμε πράγματα που είναι αυτονόητα και να έχουν ήδη γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρου συμπληρώνοντας πως αυτές τις ημέρες τοποθετούνται ηλιακοί θερμοσίφωνες στο κτήριο του Ορφανοτροφείου για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, σχολιάζοντας πως αυτή η κίνηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.