Ένσταση για ακυρότητα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατέθεσαν Μαργ. Πατσιαντάς και Θ. Κλημόπουλος στην Αποκεντρωμένη

Ένσταση για ακυρότητα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου της περασμένης Δευτέρας, με θέματα συζήτησης τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη, το θέμα της αδειδότησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής για χρήση καύσιμων υλών συσκευασιών και την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου, κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας οι δημοτικοί σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Θωμάς Κλημόπουλος.

Στην ένσταση περιγράφονται τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, με την αποχώρηση των συμβούλων των μειοψηφιών, αναφέρεται ότι η συνεδρίαση συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία των αποχωρησάντων δημοτικών συμβούλων και το δημοτικό συμβούλιο έλαβε, κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων του ν. 3852/2010 και του Πρότυπου Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, άκυρες αποφάσεις για τον σχεδιασμό της Καραμπατζάκη και απορρίφθηκε το αίτημα των 17 συμβούλων για την ΑΓΕΤ και τη μονάδα παραγωγής SRF. Επίσης τονίζεται ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχθηκε την αόριστη πρόταση του ασκούντα καθήκοντα δημάρχου για διεξαγωγή συγκέντρωσης – εκδήλωσης (και όχι συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου) τον προσεχή Ιανουάριο προς «συζήτηση» των θεμάτων.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να γίνει δεκτή ή ένσταση που κατέθεσαν και να ακυρωθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.