Ένταση και συλλήψεις για το αντλιοστάσιο στα “Αστέρια”

Παρά τις δεσμεύσεις για την προστασία του πρασίνου τα συνεργεία επιχείρησαν να κόψουν ένα φοίνικα

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο σημείο όπου θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ στα “Αστέρια” Αγριάς, όταν κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στην κοπή δέντρων στο πάρκο, καθώς όπως ισχυρίστηκαν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας που κλήθηκε από την Δημοτική Αρχή Βόλου για να τους απομακρύνει από το σημείο, ενώ στη συνέχεια συνέλαβε τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κώστα Θεοδοσόπουλο, τον γιατρό Κώστα Σπυρόπουλο, τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κώστα Βολιώτη και Στέλιο Λημνιό καθώς και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Απόστολο Μαλαματίνη. Αυτή την ώρα οι συλληφθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ανακασιάς.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο των έργων της ΔΕΥΑΜΒ εμφανίστηκε και ο εν αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πρωταγωνιστής της έντασης που δημιουργήθηκε βρίζοντας και τους κατοίκους διότι αντιτίθενται στην κατασκευή του αντλιοστασίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αργότερα από κοινού η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αστέρια” Αγριάς τονίζουν τα εξής:

O Φοίνικας τελικά εκριζώθηκε και αναμένεται να δούμε που θα μεταφυτευθεί.
O Φοίνικας τελικά εκριζώθηκε και αναμένεται να δούμε που θα μεταφυτευθεί.

Με την παρουσία του κ. Αχιλλέα Μπέου, σήμερα Πέμπτη πρωί, ο Δήμος Βόλου εκρίζωσε ένα φοίνικα στο Πάρκο Αστεριών Αγριάς, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, του συλλόγου τους και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, οι οποίοι δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τον προστατεύσουν. Ο σκοπός της απομάκρυνσης του φοίνικα ήταν για να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο, πράγμα για το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι γιατί αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Η απομάκρυνση του φοίνικα ήταν παράνομη και αντίθετη με τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο Δήμος Βόλου ενώπιον της δικαστικής αρχής, η οποία, κατά τα άλλα, επέτρεψε τη συνέχιση των εργασιών. Οι αντιδράσεις των κατοίκων στην εκρίζωση του φοίνικα οδήγησαν σε 6 συλλήψεις από την αστυνομία, μετά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση του φοίνικα. Εναντίον των 6 συλληφθέντων κατατέθηκε μήνυση από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βόλου κ. Μαλαματίνη για δήθεν παρεμπόδιση των εργασιών. Οι συλληφθέντες ήταν οι εξής: Κώστας Θεοδοσόπουλος συντ/χος έμπορος και η σύζυγός του Αφεντούλα, Κώστας Σπυρόπουλος ιατρός, Στέλιος Λημνιός καθηγητής, Κώστας Βολιώτης συντ/χος καθηγητής και Πάρης Καλαμπάκας συντ/χος ΝΑΤ.
Οι συλληφθέντες μετά τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κάτοικοι δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα αναφέρει τα εξής:

Μετά και τα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος εργαζομένων του Δήμου, από κάποιους κάτοικους του οικισμού Αστέρια και τους περιπλανώμενους αργόσχολους γραφικούς, τύπου Βολιώτη και Λημνιού, απευθύνουμε μια τελευταία προειδοποίηση ότι κάθε όριο ανοχής έχει εξαντληθεί και πλέον κάθε έκνομη ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, μήνυση, αυτόφωρο, ακόμα και αγωγές.

Το έργο του αντλιοστασίου, είτε το θέλουν, είτε όχι, θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, γιατί είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη Δημόσια Υγεία, το περιβάλλον και με τις συνακόλουθες θετικές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία και σε κάθε περίπτωση είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, συνολικά.

Δεν μας αφορούν οι επιδιώξεις, οι ιδιοτέλειες και οι δόλιες σκοπιμότητες μια δράκας ανθρώπων, που συνεχίζουν το υπονομευτικό τους έργο. Εμείς με βάση τις αποφάσεις που έχουμε λάβει, συνεχίζουμε το δικό μας έργο, που όταν το ολοκληρώσουμε θα το θέσουμε προς έγκριση στον λαό του Βόλου, και μόνο σε αυτόν, αδιαφορώντας για τον υπάρχει ή όχι έστω και πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Στόχος μας ήταν και κα παραμένει να αποδειχτούμε χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία και όχι αρεστοί και μάλιστα σε ομάδες με αμφιλεγόμενα, πια, κίνητρα.

Σημ. Νωπή είναι η δικαστική απόφαση που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Αλήθεια οι Γαϊτάνηδες, οι Μπακαλιάνοι και οι λοιποί προστάτες της Δικαιοσύνης, θα κάνουν κάποια ανακοίνωση ζητώντας σεβασμό στην απόφασή της, που μάλιστα δεν αμφισβητείται με λόγια, αλλά πράξεις και δη βίαιες; Πιθανώς δεν θα το πράξουν, γιατί όπως όλοι έχουν καταλάβει άλλοι είναι η στόχευσή της τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ενδιαφέρον

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.