ΕΠΑΜ: Έρευνα της Εισαγγελίας κατά 20 πολιτών που διαδήλωσαν κατά των πλειστηριασμών

Έρευνα κάνει η Εισαγγελία Βόλου εναντίον 20 πολιτών, που στις αρχές του έτους είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου μετά από αυτεπάγγελτη μήνυση του Α.Τ. Βόλου, με προφανή σκοπό να γίνει χρήση των διατάξεων περί «ιδιωνύμου» για να καταστείλει τις συνεχώς διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών, καταγγέλλει ο Τομέας Μαγνησίας του ΕΠΑΜ.

Όπως αναφέρει, τον Δεκέμβριο του 2017με την Τροπολογία Κοντονή εισήχθη στη νομοθεσία μας ειδικό «ιδιώνυμο» αδίκημα σχετικό με τους πλειστηριασμούς (άρθρο 61 του Ν. 4509/21-12-2017), που αποσκοπεί στην – δήθεν – στήριξη της εθνικής οικονομίας με μέσον τη ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Με τη διάταξη αυτή επαναφέρεται η ποινικοποίηση της λαϊκής αντίστασης στο ξεπούλημα και στην αρπαγή της περιουσίας των πολιτών, θυμίζοντας στον Ελληνικό λαό παρόμοια νομοθετικά μορφώματα περί «ιδιώνυμων» αδικημάτων αυταρχικών και δωσίλογων κυβερνήσεων του παρ-ελθόντος, όπως η σημερινή κατοχική κυβέρνηση (Ν. 4229/1929 «περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», του Ε. Βενιζέλου, Α.Ν. 117/15 Σεπτεμβρίου 1936 “Περί μέτρων προς καταπολέμησιν του κομμουνισμού και των εκ τούτου συνεπειών” του Μεταξά, θεσπίζοντας γενικότερα τις περίφημες “δηλώσεις μετανοίας”, Α.Ν. 509/1947, που οδήγησε στη θέσπιση του «Οργανισμού Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου», της Κυβέρνησης Δ. Μαξίμου), τονίζει το ΕΠΑΜ

Σύμφωνα με το κόμμα, ήδη, η Εισαγγελία Βόλου, ύστερα από αυτεπάγγελτη μήνυση του Α.Τ. Βόλου, διεξάγει έρευνα εναντίον 20 πολιτών, που στις αρχές του έτους είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ειρηνοδικείου με σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς και να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους που έχαναν την περιουσία τους. Προφανής σκοπός της προϊσταμένης αρχής της Εισαγγελίας είναι να γίνει χρήση των διατάξεων περί «ιδιωνύμου» για να καταστείλει τις συνεχώς διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, από όπου και αν προέρχεται και τονίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ότι το άρθρο 120 του Συντάγματος έχει πια ενεργοποιηθεί. Άλλωστε, η μήνυση που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο «περί εσχάτης προδοσίας, συνηγορία υπέρ της Δημοκρατίας» αυτό ακριβώς εκφράζει, την αρχή του τέλους της κατοχής της πατρίδας μας.

• Καλούμε τους πολίτες του Βόλου σε επαγρύπνηση και σε συμπαράσταση!
• Καλούμε τους αστυνομικούς του ΑΤ Βόλου να προστατεύσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, να σταθούν στο πλευρό τους και να μη λησμονούν το Ελληνικό Σύνταγμα, στο οποίο έχουν ορκιστεί!
• Καλούμε τους συμβολαιογράφους να απέχουν από τη διαδικασία ξεπουλήματος της ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων!
• Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες Δικαστές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις κανενός ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ καθεστώτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.